tisdag 26 oktober 2021

Än sjunger hon inga sånger & Än klappar hjärtat - Susanne Fellbrink

 
Mina tankar
Två helt ok feel-good deckare som stundtals är riktigt spännande.
Böckernas handling puttrar på och det är inte direkt superspännande eller otäckt.
Det hela flyter på i ett tempo som passar när man vill ha det lugnt och skönt.
De båda är väl skrivna och lättlästa böcker med bra flyt och utan blodiga detaljer.
Tredje boken Än klämtar klockan är såklart ett måste att läsas. 

Böckerna

Del 1-  Än sjunger hon inga sånger

Cilla Fallander har alltid levt för musiken, men en händelse i det förflutna satte stopp för en heltidskarriär som artist. I stället arbetar hon nu som nattreporter på Sundsvallstidningen, samtidigt som hon försöker hantera ett äktenskap och två små barn med olika sångframträdanden på helgerna. När hon får idén att starta en showgrupp bestämmer hon sig: det är äntligen dags att satsa på musiken fullt ut.

Samtidigt sprider sig en isande oro i Sundsvall. Flera kvinnor har överfallits av en okänd förövare, och flera är spårlöst försvunna. Cilla börjar mer och mer känna sig övervakad i sin villa och när en personlig tragedi slår till blir hon tvungen att börja nysta i brotten som drabbat staden.

I ett bortglömt hus inte långt därifrån smider en man sina planer. Han längtar efter sällskap. Längtar efter någon som kan sjunga för honom. Och han har siktet inställt på Cilla ...

Del 2 -  Än klappar hjärtat

Det är sommartider i vackra Sundsvall, och snart ska studenternas rop ljuda. Artisten Cilla Fallander har fått ett nytt uppdrag efter vinterns dramatik. Hon ska agera projektledare för nyöppningen av en galleria i stan, och planerna är storslagna. Men redan första kvällen går saker och ting fruktansvärt fel och under den fyra dagar långa invigningen fortsätter problemen att hopa sig. Cilla får till slut en stark känsla av att det är någon som sätter käppar i hjulen för henne, vilket får katastrofala följder. Men varför?

Samtidigt smider en man i en annan del av landet mörka planer. Han har länge sökt efter kvinnan och barnet som en gång flydde från honom, och nu har han äntligen fått ett tips. Och spåren leder honom till Sundsvall.

Än klappar hjärtat är den andra delen i deckarserien om sångerskan Cilla Fallander, som blandar pirrande spänning med dråpliga inblickar i underhållningsbranschen.

Tack Susanne för vinst på instagram

Författare: Susanne Fellbrink 
Titel: Än sjunger hon inga sånger & Än klappar hjärtat 
Förlag: Printz Publishing
Omdöme 3 🌟🌟🌟+
Bokus
Ljudbok : 

Anja Lundkvist del 1  (Storytel)
Gunilla Leining del 2 (Storytel)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar