söndag 3 oktober 2021

Nattsångaren & Skuggliljan - Johanna Mo

    Mina tankar 

Vi får följa två parallella spår i böckerna . Dels  Hanna Dunkerts egna sökande efter sanningen om sin far men även två polisutredningar som Hanna vid Kalmarpolisen håller i.

Jag tycker att Johanna skriver med ett bra driv och karaktärer och miljöer känns äkta och levande. 
Jenny Duncker beskriver hon som en ganska skör person men som ändå har jävlar anammas och en stark beslutsamhet. Jag gillar henne och det sätt som hon framställs på även om hennes karaktär kan kännas rätt dyster och mörk. 
Båda böckerna i serien är en deckare  är spännande rakt igenom och som bra deckare ska vara så hålls man på halster hela vägen in i mål.

För bästa behållning så rekommenderar jag dig att läsa dem i ordning.

Böckerna 

Nattsångaren
När den skickliga polisutredaren Hanna Dunckers pappa dör tvingas hon efter 16 år i Stockholm att återvända till barndomens Öland. Trots allt som hände där. Trots alla blickar och rykten är det i den lilla stugan vid havet hon hör hemma.

15-årige Joel hittas död och illa misshandlad vid Möckelmossens rastplats och Hanna dras in i en utredning som berör hennes äldsta vän. Vännen hon övergav många år tidigare. Hannas förflutna definierar henne som människa och polis, hon är en överlevare som vi kommer att vilja följa i många böcker.


Skuggliljan
Jenny kommer hem till Öland och upptäcker att huset är tomt. Har maken Thomas och sonen Hugo, 14 månader, försvunnit frivilligt eller inte? Hanna Duncker vid Kalmarpolisen kastas in i en utredning som blottlägger många hemligheter. En vuxen dotter är inte det enda Thomas har dolt för sin fru. När Thomas påträffas död sluter hela ön upp för att hitta lilla Hugo innan det är för sent.


Hannas arbete försvåras av kampen med det förflutna. Vad hände egentligen för 16 år sedan, när hennes pappa dömdes för mord? Någon tar till allt grövre medel för att hon inte ska få reda på sanningen. Skuggliljan är andra delen i Ölandsbrotten, en deckarserie om att leva i skuggan av brott och att inte kunna klippa banden till sin hembygd.


Titel: Nattsångaren & Skuggliljan 
Författare: Johanna Mo
Ljudbok: Marie Richardson
Förlag: Romanus&Selling
Omdöme: 💜💜💜💜


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar