onsdag 8 juli 2020

Guldmakaren - Mats Ahlstedt


Jag tycker att böckerna om Ella Werner fungerar bra som en skön avkoppling inte för råa och inte för blodiga utan sådär lagom. Karaktärerna är trovärdiga, alla har såväl bra som mindre bra sidor.
Storyn sticker väl inte ut så speciellt från övriga deckare i den här genren, inget wow alltså men helt klart läsvärd.
Du får en snabbläst bok med korta kapitel som har ett relativt bra driv. Trots det så saknar jag en spänning och pirr. Den tar liksom inte höjd och fart och den känns rätt så platt.  

Tråkigt att behöva konstatera att denna bok inte tillhör hans bättre.Jag har läst hans tidigare böcker om Fatima Wallinder, och jag tycker att de är så mycket bättre.

Det här är femte boken i serien om profileraren Ella Werner och för att riktigt hänga med i handlingen rekommenderar jag dig att läsa de tidigare böckerna i serien. Du kan läsa mina tankar om dem om du klickar på titlarna.          
1 När inget annat återstår
2 Öga för öga, tand för tand
3 Ondskans ansikte
4 Trojanen

Beskrivning

Ella Werner måste dö. Det är villkoret för att Ella Werners infiltratör Christer Quist, nyligen frigiven efter ett långt fängelsestraff, ska kunna bli medlem i det kinesiska brottssyndikatet Triaden. Han har fått reda på att ligan planerar en kupp mot Guldmakaren, som gömmer tjugo kilo rent guld någonstans i Göteborgstrakten.

Christer Quist iscensätter ett fingerat mord på Ella Werner, som tvingas gå under jorden tillsammans med kollegan och sambon Nicklas Crona. Det är bara ett problem – Triaden har en mullvad i polishuset. Kommer det fejkade mordet på Ella att avslöjas innan hon och hennes kollegor hinner stoppa guldkuppen och gripa gärningsmännen?

Guldmakaren är den femte fristående delen i Mats Ahlstedts populära serie om profilerare Ella Werner vid Göteborgspolisen.

Tack Bokfabriken och Mats för att jag fick läsa boken.

Författare: Mats Ahlstedt
Titlel: Guldmakaren 
Utgiven av: Bokfabriken
Betyg: 3🌟🌟🌟
Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel - Katarina Ewerlöf


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar