fredag 17 maj 2019

Ondskans ansikte - Mats Ahlstedt


Jag tycker att du bör läsa del 1 När inget annat återstår och del 2 Öga för öga, tand för tand (tidigare blogginlägg)innan du läser den här. Man kan läsa dem fristående men då det är samma personer vi får följa så förstår man handlingen betydligt bättre om man läser dem i rätt ordning.

Ondskans ansikte är ytterligare en mycket bra bok av Mats, det är del tre och den hittills bästa boken om profileraren Ella Werner.
Författaren skruvar upp tempot direkt och sedan fullföljer det med ett bra driv genom hela historien. 
Det är er en tät och sammanhållen historia och karaktärerna känns mycket trovärdiga. Det finns självklart många olika vändningar och jag funderar många gånger på Vem? är den skyldige...

Slutsats En mycket bra och välskrivna bok, som har allt som man vill ha i en spänningsthriller. Vi bjuds på spänning som har samhällsanknytning med en bra intrig som bottnar i gripande människoöden. En riktig bladvändare.   

del 1 
del 2 

 
Tack Jakob och Bokfabriken för läsex =)

Handling
Ida Neman får ett samtal från sin pappa som hon inte haft kontakt med på över tio år och bestämmer sig för att besöka honom. Framför allt för att få reda på vem som är hennes mamma. Hon som övergav familjen när Ida var ett spädbarn. När Ida kommer dit får hon en chock då hon hittar en död kropp i lägenheten. Men är det verkligen hennes pappa? Profilerare Ella Werner blir inkopplad på fallet, och upptäcker snart att det är en annan man som blivit mördad och att Idas pappa är försvunnen.
Allt ställs på sin spets när Idas dotter Fanny kidnappas av förskolans vikarie. Det visar sig att han är medlem i en nynazistisk organisation. I hans lägenhet hittar Ella en kalender med datumet 29 september inringat och polisen fruktar att ett attentat är planerat mot Bokmässan. Har kidnappningen av Fanny något med attentatet att göra? Vilken roll spelar Idas försvunna pappa? Idas sökande efter dottern ger henne skrämmande insikter om en mörk familjehemlighet. Det är inte bara Fannys liv som står på spel. En hotande katastrof närmar sig och polisen för en intensiv jakt mot klockan.
Författare: Mats Ahlstedt
Titlel: Ondskans ansikte
Utgiven av:Bokfabriken
ISBN9789176298145
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna
Storytel

Läs fler bokbloggar.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar