lördag 18 maj 2019

Trojanen - Mats Ahlstedt

Tack Jakob och Bokfabriken för läsex.
Det här är fjärde boken i serien om profileraren Ella Werner och för att riktigt hänga med i handlingen rekommenderar jag dig att läsa 

Trojanen är inte den bästa i serien om profileraren Ella Werner. Även om tempot är högt precis som i de andra böckerna så tycker  jag ändå att det saknas något för att få mig att känna wow. 
 Handling
Efter ett gräl där Linneas pojkvän Kristoffer gör slut berättar han att han tänker lägga ut nakenbilder av henne på nätet. Trots att han är berusad sätter han sig bakom ratten och kör därifrån.
Strax efteråt blir Linneas lillebror, som är på väg hem efter en fotbollsmatch, dödad av en rattfull bilist. Linnea är övertygad om att det är Kristoffer som kört ihjäl honom. Beväpnad med en morakniv söker hon upp Kristoffer men ångrar sig. En märklig slump gör att någon bestämt sig för att ta livet av Kristoffer och fullföljer det Linnea inte vågade.
Kristoffer var ett datorgeni och hade utvecklat ett spel som förmodligen skulle bli en världssuccé. När ytterligare två unga män med koppling till Kristoffer mördas blir profilerade Ella Werner allt mer övertygad om att datorspelet är nyckeln till lösningen.
Sanningen är värre än hon kunnat ana. I spelet döljer sig en trojan som om den aktiveras från miljontals datorer kan få hela städer att kollapsa.
Än en gång för slumpen Linnea i mördarens väg. Omedvetet sätter hon polisen på rätt spår och riskerar sitt eget liv. Kommer de att hinna rädda både henne och världen?

Det finns många olika vändningar och jag kan tycka att den är lite rörig och att historien lite väl tunn.

Författare: Mats Ahlstedt
Titlel: Trojanen
Utgiven av:Bokfabriken
ISBN9789178351251
Betyg: 3🌟🌟🌟

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar