måndag 6 juli 2020

Mytomanen - Sofie Sarenbrant


Sarenbrant har till hört en av mina absoluta favoritförfattare ända sedan jag läste hennes debutroman Vila i frid. 
För mig är alltid Sofie  ett säkert kort, när jag väl börjat läsa blir jag aldrig besviken. Hon håller en hög och jämn nivå och man får alltid en härlig stunds spännande läsning.
 
Mytomanen är inget undantag, dock tycker jag nog inte att den tillhör hennes bästa. 
I den här boken saknar jag lite Sofis styrka, spänningen. Den var inte helt på topp, jag saknade det där extra, nerven fanns inte riktigt där och därför kändes det lite som om den aldrig riktigt lyfte.
Dock var tempo snabbt och rappt och intrigen håller bra och det ända in till sista sidan. De olika vändningarna och villospåren är precis som alltid lysande. Ett extra plus för att Sofie är duktig på att sy i hop trådarna utan att det blir konstigt eller krystat.

Du får en lättläst, underhållande och bitvis riktigt spännande historia som går snabbt att läsa. Så trots en liten svacka enligt mig så är den mycket väl värd att läsa, en härlig bladvändare nu på semestern.


Handling
Efter en orienteringsdag i skolan hittas en pojke död i Ålstensskogen. Kroppen är illa tilltygad och värdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng som har knivrånat jämnåriga i Bromma.

Kriminalinspektör Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men hon har en känsla av att det är något som inte stämmer. Och vad är det hennes kolleger döljer? Ibland är sanningen för svår att uttala.

Mytomanen, den åttonde boken i serien om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld, utforskar teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita på? 

Tack Bookmarkförlag och Sofie för recensionsbok.

Titel: Mytomanen
Författare: Sofie Sarenbrant
Utgiven av: Bookmark
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos: Adlibris &
 Bokus
Storytel - Katarina Ewerlöf
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar