tisdag 21 juli 2020

Arvet - Yrsa SigurdardottirSäger bara OMG en av de bästa böcker jag läst på mycket länge. Jag utfärdar en varning här och nu... Börjar du läsa/lyssna se då för guds skull till att ha tid för du kommer inte vilja lägga den i från dig.Det här är en mörk och ruggig thriller från start till mål och spänningen hålls på topp hela vägen, Yrsa gör det här väldigt bra.
En spännande och mycket välskriven berättelse som ibland är nästintill olidligt spännande med oväntade vändningar och andra otäckheter.
Miljö- och personbeskrivningar är lysande där vi möter flera intressanta karaktärer. Boken fångar mig från första sidan författaren bygger upp spänningen på ett ypperligt sätt. Ska nu sätta igång med del 2 om polisen Huldar och barnpsykologen Freya.

En thriller som har precis allt, LÄS!

Handling 
En kvinna hittas mördad i sitt hem i Reykjavik, och enda vittnet är en liten flicka som polisen hittar gömd i rummet där mordet skedde. Hon är så chockad av händelsen att hon har slutat tala. Kriminalpolisen Huldar står handfallen inför flickans tystnad. Han vänder sig till psykologen Freyja som har stor erfarenhet av att arbeta med traumatiserade barn. Freyja är skeptisk till polisen i allmänhet, och Huldar i synnerhet. Men hon är fast besluten att skydda flickan. Det kan bli svårare än någon av dem först anar. Mördaren lämnar kryptiska ledtrådar till dem, men klarar de av att tyda dem innan nästa offer skördas?

Arvet är första delen i isländska deckardrottningen Yrsa Sigurdardóttirs serie om barnpsykologen Freyja och polisen Huldar. Författaren väver skickligt samman mörka familjehemligheter och en mordintrig som får blodet att isa sig. Arvet står ut i mängden bland alla nordic noir-thrillers som givits ut de senaste åren. Historien innehåller så många lager och är så skickligt konstruerad att ingen på jakt efter nästa stora nordiska deckarupplevelse kommer bli besviken.

Här kommer tankar från andra som läst

"en riktigt ruskig och oerhört välskriven thriller med många spännande spår att följa"
BTJ-häftet nr 8, 2019. Lektör Susann Wilhelmsson

"med bra karaktärer visar Sigurdardóttir varför hon är en av Islands största crime-stjärnor"
 FEMINA


"En magnifik författare. Arvet är omöjlig att lägga ifrån sig."
 Karin Slaughter

Författare: Yrsa Sigurdardottir
Titlel: Arvet
Utgiven av: Harper Collins
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟 +++++
Finns hos: Adlibris & Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: Gunilla Leining

Läs fler bokbloggar.se

2 kommentarer:

  1. Ja, mörk, otäck, kanske var den för otäck för mig. Ändå lyssnar jag på Syndernas förlåtelse (Aflausn) nu. Har nog ändå bestämt mig för att jag gillar Yrsa, och det inte bara för att jag dras till det isländska. Verkligen spänning på hög nivå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja,jag förstår precis vad du menar. Man kan inte låta bli.

      Radera