måndag 20 juli 2020

Fruset offer - Giles Blunt


En historia som startar riktigt slow men som sedan går från klarhet till klarhet. Intressanta karaktärer och bra miljöbeskrivningar. Boken bjuder på en krypande spänning och hela tiden intensifieras den. John Cardinal är en serie som jag verkligen gillar att titta på på Tv och jag tycker nog att boken håller samma klass. Jag läser gärna fler i den serien.
Du får en spännande, oförutsägbar och tät thriller som går snabbt att läsa. Den finns även på storytel och jag har både läst och lyssnat. Henrik Norman läser den bra tycker jag.

Handling
Flera tonåringar försvinner i den lilla staden Algonquin Bay i Kanada, och trots stora eftersökningar finns inga spår efter dem. När sökandet är på väg att avslutas sätter den envise kriminalaren John Cardinal trots det in ännu fler resurser vilket leder till att han omedelbart får sparken från mordroteln.

När kvarlevorna efter den trettonåriga Katie Pine hittas infrysta i ett gammalt gruvschakt återinsätts Cardinal i tjänst och får dessutom en ny kollega, Lise Delorme, som han genast blir misstänksam mot. Hon har tidigare arbetat med särskilda utredningar av korruption och mutbrott och även satt dit stadens borgmästare, och eftersom Cardinal själv bär på en stor hemlighet som kan rasera hans liv har han all anledning att bli orolig.

Utredningen av mordet på Katie Pine blir allt annat än enkel. Cardinal ifrågasätts av både massmedia och kollegor samtidigt som de snart gör fler fruktansvärda upptäckter. En seriemördare är lös och någonstans i en källare ligger ännu ett offer och kämpar för sitt liv – ska de hitta honom i tid?

Kriminaldramat Cardinal som bygger på böckerna om polisen John Cardinal av Giles Blunt gjorde succé på C More.
Tack Hoiförlag för att jag fick chansen att läsa den här läskiga boken.

Titel:
Fruset offer
Författare: Giles Blunt 
Förlag: Hoi förlag
Betyg: 3 
🌟🌟🌟
Adlibris, Bokus & Hoishop
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel Henrik Norman
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar