tisdag 14 juli 2020

Skräckstorm - Mikael StrömbergHär får du en spännande och lättläst barn/ungdomsbok 9 -12 år rekommenderad ålder. Kanske jag skulle säga att den passar bäst i det högre åldersspannet. Men det är ju såklart min åsikt som är lättskrämd.
Den har bra språk som flyter på och miljöbeskrivningarna känns äkta och jag kan lätt föreställa mig hur det ser ut på de platser som beskrivs.

En bra bok som innehåller spänning, vänskap, mobbing och känslan av ensamhet.
Ett extra plus är hur författaren knyter ihop det gamla med nutiden, en trevlig mix. För den som gillar lite läskiga böcker böcker är denna perfekt!

Handling
Bastian ska börja sista terminen i mellanstadiet och allt är pest. Hans bäste vän Frans har flyttat, mamma fattar ingenting och pappa är ständigt frånvarande. Dessutom hackar skolans stökigaste gäng BRÅK på honom hela tiden. Som om allt detta inte är nog börjar oförklarliga saker hända i spåren efter stormen Alfrida. Bastian är rädd för att de starka vindarna rivit upp sår från en gammal sägen om en fruktansvärd händelse - olycklig kärlek och död. Oron får honom att känna sig än mer ensam och utsatt. Men så börjar en ny tjej i klassen, Lykke, som visar sig vara både modig och cool. Bastian fattar tycke för henne direkt. Han behöver hjälp att stå upp mot bråkstakarna i skolan, och framförallt måste han prata med någon om sina farhågor - ondskan som stormen kan ha väckt.

Författare: Mikael Strömberg
Titlel: Skräckstormen
Utgiven avIdus förlag
Betyg: 3🌟🌟🌟
Ålder: 9 - 12 år
Finns hos Adlibris Bokus & Idus Förlag
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel:  Bobo Engström
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar