onsdag 29 juli 2020

Det onda ögat, Prästens Lilla kråka och andra noveller - Kaisa Johansson


  


Varje novellsamling innehåller fyra välskrivna och tänkvärda noveller. Perfekt för dig som inte har ork eller lust att plöja en hel roman. 
Kaisa har ett språk som flyter på bra och novellerna är mycket innehållsrika. Alla berättelserna berör mig och får mig att reflektera. Perfekt semesterläsning på resan i solstolen eller varför inte med ett tänt ljus en regnig dag.


Om Samlingarna


I novellsamlingen Det onda ögat  får vi följa fyra personer som gör upp med sitt förflutna. De bor i eller i närheten av Halmstad.

I Barlast möter vi Peter som tillbringar sin fredagskväll på Harrys, han har just blivit dumpad och dessutom förlorat sitt jobb, snacka om After work.

I Det onda ögat möter vi Ester, 82, som lever med sin svårt sjuka man. Under alla år har han styrt och ställt med hennes liv, nu har det blivit hennes tur att hämnas.

I En förgången dag ser Axel tillbaka på sitt liv, det har blivit dags att göra upp med det förgångna och att se framåt.

I Hundliv möter vi Patrik som är långtidssjukskriven. Han lever ensam med sin hund Sudden och börjar få det riktigt tufft ekonomiskt. Han tvingas vara kreativ för att hitta en lösning på sin situation.
I den här andra novellsamlingen Prästens lilla kråka möter vi några olika personer som står inför ett besked eller som ska fatta något typ av beslut. Halmstad med omnejd är skådeplatsen även denna gång.

I Beslutet överraskas Petter av ett regnoväder just när han flytt från sin flickvän. Hon har ställt ett ultimatum åt honom som han inte är helt bekväm med. Han söker skydd i caféet vid havet och där får han strax sällskap av en skränig småbarnsfamilj. En familj som även står inför ett avgörande beslut.

I Prästens lilla kråka möter vi en präst som ägnar sig åt en annorlunda form av äktenskapsrådgivning. På ett konstruktivt sätt ser han till att hjälpa männen i byn som har bekymmer med sina fruar. Ett snöoväder har dragit in över samhället och en liten flicka trotsar vädret i sin kamp att hitta en speciell gravplats på den översnöade kyrkogården. En kråka håller henne sällskap.

I Svart eller vitt råkar Anna köra på något vid en korsning mitt inne i stan. Chockad och rädd kliver hon ur bilen för att undersöka vad som hänt. Strax dyker det upp två vittnen, Peter, författaren som är på väg till ett konditori för att skriva och den äldre damen Margareta med sin rullator som äntligen får uppleva lite action på sin gata.

I Tänk om får Manda ett brev från Mammografimottagningen som vänder upp och ner på tillvaron för henne. Det hon inte känner till är att hennes sambo Max har egna upplevelser av cancer från ett tidigare förhållande. Frågan är om en cancerresa någonsin kan sluta lyckligt?


Författare: Kaisa Johansson 
Titlel: DDet onda ögat, Prästens Lilla kråka och andra noveller
Utgiven avVisto förlag 
Betyg:3🌟🌟🌟
Omnible - hittar bästa priset på boken åt digInga kommentarer:

Skicka en kommentar