måndag 13 juli 2020

Führerns barnmorska - Mandy Robotham


En otroligt bra bok som berörde mig på djupet. Varning för bladvändare som jag i alla fall inte la i från mig förens den var slut! Jag har läst i solstolen, i sängen, lyssnat i bilen och när jag målade fönster.
Författaren fångade in mig på första sidan och sedan var jag fast.

Mandy tar mig med både bildligt och näst intill fysiskt till ett nazietyskland där jag, tyvärr, än en gång får uppleva att alla inte har samma värde. Där olikheter drabbar vissa hårdare än andra, men kan man vara säker på att det alltid är så? Vem bestämmer och vem ska man lita på?

En berättelse där person, miljö och tankeskildringar gör romanen så sjukt levande och extremt bra. Tårar trillade och ilska kändes, en bok som berör så oerhört mycket och som ger mig en känsla om hur dessa kvinnor kämpade, deras förtvivlan och djupa ångest men även delar av hopp och kärlek.

Missa inte den om du vill läsa en lite annorlunda bok från andra världskriget!

Om handlingen


EN UNG KVINNAS MOD

Under andra världskriget mördades hundratusentals spädbarn. Vad skulle hända om mannen som dömde dem till döden själv blev far?

Barnmorskan Anke Hoff arresteras och sätts i koncentrationsläger för att ha förlöst en kvinna i Berlins getto. I lägret blir hon de judiska mödrarnas sista hopp. Med outtömlig tro på mänskligheten gör hon vad hon kan för att de ska kunna minnas sina nyfödda barn efter att de avrättats av fångvaktarna.

Ryktet om hennes skicklighet sprider sig och när Führern väntar en arvinge hämtas hon av Gestapo för att ansvara för Eva Braun som hålls gömd i bergen. Nedkomsten tvingar Anke till handlingar hon aldrig trott sig kapabel till, men värst av allt är ändå att hennes hjärta börjar slå för SS-officeren som är satt att övervaka henne.

FÜHRERNS BARNMORSKA är en lovsång till livet och det under som sker varje gång ett barn kommer till världen. Det är en berättelse som ställer livsavgörande frågor och beskriver en historia så fasansfull men trovärdig att den inte går att lägga ifrån sig.

Tack Bookmarkförlag för recensionsbok.

Titlel: Führerns barnmorska
Författare: Mandy Robotham
Utgiven av: Bookmark
Betyg: 5🌟🌟 🌟 🌟 🌟

Finns hos: Adlibris & Bokus
Storytel - Lo Kauppi
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar