onsdag 29 juli 2020

Bortom dig & Alltid i din skugga - Märta Holmerin

                   Vill du läsa deckare som är stillsamma och inte så brutala, ja, nästan en feelgood deckare, då ska du läsa Bortom dig & Alltid i din skugga.


Två böcker skrivna i ett lugnt tempo utan massa blodiga och råa scener. Ändå inträffar mord men historien blir trots det oblodiga men inte tråkig på något sätt. Jag tycker att böckerna är ok och klart läsvärda.

Jag har även lyssnat på boken och för mig så blev det inte bra och jag rekommenderar dig att läsa bböckerna, då får de en helt annan dimension. Jag tycker att uppläsaren Karin Mannerström inte lyckas med uppläsningen. Den känns stolpig och förstör berättelsen. 
Lättlästa och lagom med spänning, dessutom är de faktiskt lite underhållande, men inget wow.

Läs tidigare inlägg om del 1 

Handling Bortom dig

En olycka kommer sällan ensam...

När resterna av en död människa hittas i motorverkstadens största maskin ser det till en början ut som en olyckshändelse. Men för Julia Nöjd blir bilden en annan då hon själv börjar undersöka olyckan. Som tidigare journalist och nyanställd på Fabrikens informationsavdelning, ställer hon alltför obekväma frågor. För sent inser Julia att hon hamnat mitt i maktspelet. Ett spel med höga insatser. Ett spel om liv.

Arbetsplatsolyckan utreds av Södertäljepolisens nye stjärnskott, kriminalkommissarie Alexander Malmsten. Med fulltecknad att-göra-lista blir utredningen av olyckan lågt prioriterad medan Alex har annat att tänka på. Som att inte irritera sig på kriminologiprofessorn Margareta Drake. Som att undvika Julia. Som att ta itu med sitt förflutna.

Om maktspel, illusioner och dödliga misstag.

Handling Alltid i din skugga
Den som ger sig in i leken, får leken tåla...
Det börjar närma sig jul och gästerna anländer till Engsholms slott för en helg de sent ska glömma. Tillsammans samlas de i biblioteket för att lösa en klassisk mordgåta.
Dörren går lås, ljuset släcks och när det tänds igen är en av gästerna spårlöst borta. Kvar i rummet finns lika många misstänkta som gäster och kriminologiprofessorn Margareta Drake.

Utanför faller snön allt tätare och snart är enda vägen till slottet avskuren. Isolerade och fast på ön Mörkö utanför Södertälje befinner sig gästerna i kall skräck. Leken var ingen lek. Det finns ingenstans att fly. Ingenstans att gömma sig. Ingen att lita på. Mördaren finns mitt ibland dem.
Men vem?
Om hemligheter, brutna löften och livsfarliga lekar.

Tack Märta för att du skickat mig dina böcker. Del fyra väntar nu på läsning.

Författare: Märta Holmerin
Titlel: Bortom dig & Alltid i din skugga 
Utgiven av: Alberget förlag
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Storytel Karin Mannerström


Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar