söndag 19 juli 2020

Livräddaren - Olséni & Hansen


En mysig feelgood deckare med en härlig blandning av humor, dramatik och spänning. Gillar du den typen som är allt annat än blodiga, då ska du absolut läsa den här.

Den lite torra humorn är klockren och miljöerna skildras på ett ypperligt sätt.
Tempot är inte speciellt högt den puttrar på och är allmänt charmig, ett litet mord här och ett litet mord där, men vem är den skyldige?
Ja det får du allt vänta på att få veta ända tills de absolut sista sidorna.
En humoristisk deckare med opålitliga pensionärer, en korrupt kyrkoherde och landets kanske lataste polis.Det är den sjätte boken i serien om mord i Falsterbo.

Sammanfattningsvis: En avkopplande, underhållande feelgood deckare med humor och charm.

Handling

Livräddaren är en humoristisk deckare om opålitliga pensionärer, en uppblåst livräddare och en församling på väg käpprätt åt helvete.

När Egon, 87 år, och hans bäste vän Ragnar lägger sista handen inför Veras begravning upptäcker de kyrkvaktmästaren död i en av kyrkbänkarna. För att inte äventyra begravningen bestämmer sig Egon lättvindigt för att gömma undan kroppen med Ragnar som motvillig hjälpreda.

Efter begravningskaffet hittar kyrkoherden sin kollega död i kyrkan och Skanörspolisen med Mårten Lind i täten har fått ett nytt fall på halsen. När sedan en av ortens mer prominenta invånare oväntat dör, tvingas Mårten återigen att samarbeta med Malmökollegan Agatha Björk, en paragrafryttare med sjuklig bacillskräck.

LIVRÄDDAREN, är den sjätte och fristående delen i den humoristiska deckarserien MORD I FALSTERBO, skriven av författarduon Christina Olséni och Micke Hansen. Humor och lättsamt hanterade mord i idyllisk småstadsmiljö är deras signum. I Livräddaren får vi återigen möta alla härliga karaktärer från de tidigare böckerna i serien: Badhytten, Fågelskådaren, Ryttaren, Strandhotellet och Turisten.(tidigare inlägg)

Författare: Olséni & Hansen
Titlel: Livräddaren
Utgiven av: Bokfabriken
Betyg: 4🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris

Storytel Anton Körberg
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar