tisdag 14 juli 2020

Tutte Brödsmula & Kalle Humla , en sagolik sommar - Annika Billberg


En härlig berättelse om den lilla flickan Lisa och hennes kompisar Tutte Brödsmula och Kalle Humla som osökt får mig att tänka på Tummelisa.Tillsammans med sina två små vänner upplever Lisa ett underbart sommaräventyr där precis vad som helst kan hända.

Kapitlen är lagom långa för högläsning med ett direkt och ganska enkelt språk. Bilderna är ljuvliga och de är mycket väl anpassade till texten. Det är Jeanette Friman som är illustratör. Ålder 6 -9 år känns mycket bra.
En berättelse som tillåter barn att ha fantasifigurer och att vi som vuxna kanske skulle vara bättre på att spinna loss på alla häftiga fantasier och idéer som barnen sprutar ur sig dagligen. 
En bok med humor, spänning och massor av fantasi. Helt underbar.

Handling
Lisas sommarlov hos farmor och farfar får en spännande början när hon träffar Tutte Brödsmula och Kalle Humla. Tutte är som barn är mest, bara mycket mindre. Och Kalle är precis som en vanlig humla, bara större, rundare och med hatt och pipa. Det konstiga är att det bara är Lisa som kan se dem, men farfar vet att hon inte hittar på. Hon är ju faktiskt inte en sådan som ljuger. Lisa önskar att han också kan se Tutte Brödsmula och Kalle Humla - och det kanske han kan? 
"Tutte Brödsmula & Kalle Humla - en sagolik sommar är en mycket välskriven och sinnligt tecknad berättelse och en fin skildring av en högst levande liten flicka i slutet av den magiska åldern. Lisa är berättarrösten och det är ett vackert och trovärdigt, naturligt språk utifrån barnets tankevärld. Eva Lexell Törnblom, BTJ-häfte nr 9 2018

 

Författare: Annika Billberg
Illustratör: Jeanette Friman
Titlel: Tutte Brödsmula & Kalle Humla , en sagolik sommar
Utgiven av: Hoiförlag 
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Hoishop
Storytel: Ida Olsson 
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar