lördag 25 juli 2020

Fragment, som om vi aldrig fanns - Peter Sjöquist


Vill du läsa en bok som berör? Då ska du ta och läsa Fragment.
Du får en berättelse som griper tag, det är en skildring. 
Peters debutroman rymmer många problem i samhället såsom övergrepp, psykisk ohälsa och missbruk men även hur det kan vara att hamna i ekonomiska problem och i barnlöshet.
Jag tycker att boken är välskriven och för det mesta lättläst, dock kan jag tycka att norskan inte tillför något utan istället hakar jag upp mig i min läsning.
En oerhört gripande roman som jag tycker att du absolut ska läsa för den berör på riktigt.

"Författaren skriver om utsatthet, sårbarhet och känslor på ett sätt som vi vanligtvis är vana att kvinnor gör. Han lyckas kombinera detta med sitt unika och raka sätt att uttrycka sig." Bokus.se 

Om boken
Skådespelaren Johannes kämpar utan framgång för att komma tillbaka in i den tuffa bransch han varit borta från en längre tid. Samtidigt blir hans distansrelation med en kvinna i Norge allt mer destruktiv. Hon kräver att han ska lämna allt i Sverige och Johannes befinner sig snart i en livssituation där hotet om undergång är ständigt närvarande. Ekonomin rasar ihop fullständigt, mörka minnesfragment från det förflutna jagar honom och snart ser han inga vägar ut.

"Hej, det är syster Jane på larmcentralen." Johannes kan inte hålla sig för skratt trots att han är skitförbannad över att få det här samtalet. Syster Jane, den låten har han inte hört sedan sjuttiotalet.
"Sån tur att det var du", citerar han låttexten men Jane förstår inte och Johannes struntar i att försöka förklara. Det är inte riktigt läge antar han.
"Vi har fått ett samtal från..."
"Jag förstår det", avbryter Johannes, "jag trodde inte hon skulle ringa."
"Ja, de var lite oroliga. Vi kan skicka en ambulans."
"Ambulans? Varför det?"
"Du har uttryckt att du har ångest och självmordstankar."

Tack Tegarförlag och Peter för att jag fick läsa

Författare: Peter Sjöquist 
Titlel: Fragment, som om vi aldrig fanns
Utgiven av: Tegar förlag
Betyg: 4 🌟🌟🌟
🌟
Finns hos
Bokus  Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar