söndag 3 maj 2020

Änkan som vägrade dö - Shirshendu Mukhopadhyay


En liten lätt- och snabbläst skröna, en släkthistoria som är skriven med ett bra driv. Ett vackert beskrivande och stundtals poetiskt språk som ger mig bildassociationer vid ett flertal tillfällen. 
Molnen skingrades och avslöjade en underbar måne på himlen. inte någon vardagsmåne. den verkade ha flugit in från ett sagorike. Tusen månskensspillror dök upp på löv och blad, på de glänsande gatorna i de små vattenpölarna. s.141
Du får humor, värme och lite spöken. Läs om du vågar.


Handling
En underhållande släktsaga från en annan del av världen
Somlata är ung när hon gifter in sig i en fin bengalisk familj. Hela släkten Mitra bor tillsammans i ett stort vackert hus, och för att upprätthålla den lyxiga standarden säljer de av sitt guld och sina ägodelar en efter en.

När den bitska matriarken Pishima plötsligt dör är Somlata den som hittar henne. På något märkligt vis verkar den döda tala till henne och berätta i förtroende var hennes smyckeskrin finns gömt. Hon kräver också att Somlata ska gömma guldet för resten av släkten. Och trots att Pishima är död är det som om hon ändå fortsätter styra släkten från andra sidan. Hemligheter kommer upp till ytan, festmåltider blir på oväntade sätt förstörda, inget går familjens väg. Och när de nästan har blivit utblottade är det upp till Somlata att lösa allt.

Änkan som vägrade dö är en underhållande berättelse om tre generationer kvinnor i familjen Mitra, ett smyckeskrin och en släkt på ruinens brant.


Författare: Shirshendu Mukhopadhyay 
Titlel: Änkan som vägrade dö
Utgiven av: piratforlaget
ISBN: 9789164206572
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs även andra bloggar om boken
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar