lördag 8 februari 2020

Mokadji : den gyllene stenens kraft - Mattias OlssonEn mycket spännande och välskriven 
fantasy. En lysande debut av Mattias.
Trots att det inte riktigt är min cup of tea så gillade jag den. Ett språk som passar både till genren och till den grupp som boken vänder sig till. Beskrivningarna är härliga av både natur och de individer som historien handlar om. De blir verklig i mitt huvud.
Ett extra plus till kartan som gör att jag kan hänga med på ett bra sätt och till de fina illustrationerna som Torbjörn Källström gjort.
 
Handling
Sirius och Erik är på väg till Egypten på en efterlängtad resa. Plötsligt störtar flyget mitt ute i öknen och de verkar vara de enda som överlevt. De hittas medvetslösa i vrakmassorna av en mystisk man med oförklarliga krafter. Han för dem med sig till en underlig plats där de vaknar upp fyllda med frågor. De får veta att de hamnat i ökenriket i landet Mokadji, det enda riket som ännu inte drabbats av den onda härskarens mörker. Men vem är mannen med de mystiska krafterna? Hur länge kommer de klara sig undan härskarens mörker? Kommer de någonsin komma hem igen? Och vad döljer sig egentligen bortom ökenrikets gränser?
Tack Mattias för recex
Författare: Mattias Olsson
Titlel: Mokadji : Den gyllene stenens kraft (12 - 15 år)
Illustratör: Torbjörn Källström
Utgiven avVisto förlag 
ISBN9789178851348
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar