onsdag 5 februari 2020

Döden ingen ser - Anne-Marie Schjetleine


Det här är del tre om Andreas, kirurg på Halmstads sjukhus. Den här delen känns mer som en psykologisk thriller än de tidigare två. Dock kretsar mycket kring Andreas och hans familj så jag råder dig att läsa de två tidigare böckerna i serien först för att få ut så mycket som möjligt av handlingen. De två tidigare heter Döden Kvittar och Döden Den Bitterbleka, du kan läsa mina tankar om dem här 

Fortfarande rör sig mördaren runt om i sjukhusmiljöer och handlingen är helt ok och faktiskt ganska spännande. Spänningen håller i sig ända till slutet.
Förutom mördarjakt och  familjeproblem tar författaren också upp hur stressiga arbetsförhållanden, bristande resurser och hög belastning inom vården kan leda till utbrändhet och i värsta fall till felbehandlingar av patienter.
Det negativa i den här boken tyckte jag var att det var lite rörigt, ett för stort persongalleri och lite väl många mord på en och samma arbetsplats.


Handling
Precis när du tror att allt kommer att ordna sig och livet är på din sida, det är då det händer.
En sjuksköterska hittas död på rälsen efter att ha sagt upp sig från sjukhuset. Många tvivlar på att Lotta skulle ha begått självmord. Hon verkade alltid så glad, älskade sitt jobb och var omtyckt av kollegorna.
Sjukhuskorridorerna sjuder av rykten och snart är Lottas död inte det enda märkliga dödsfallet. Kirurgen Andreas Nylund känner sig alltmer otrygg och pressad i sin arbetssituation och med det ökar risken för att allvarliga vårdmisstag begås.
När olyckan väl händer får den ödesdigra konsekvenser.

Författare: Ann - Marie Schjetlein
Titlel: Döden ingen ser
Utgiven av: Bokfabriken
ISBN:9789176295786
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna 
Storytel: Katarina Ewerlöf
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar