lördag 1 februari 2020

Bokcirkeln vid världens ände - Frida Skybäck
Fridas böcker är alltid ett säkert kort. Den här har jag med flit sparat på för jag inte vill att den ska vara utläst. Men nu så…
Precis som vanligt när det gäller Fridas romaner (jag har läst dem alla) så finns det ett djup i dem. De har allt från att vara lite sorgligt och tungt till massor av humor, glädje och mycket värme.

Vi får följa Madeleines tid i Ljusskär år 1987 samtidigt får vi även följa hennes syster Patricia i en parallell handling, i nutid. Hon åker till Ljusskär för att leta efter sanningen om vad som hänt hennes syster.
Patricia bor på Monas bed, breakfast & books och där träffar hon på många intressanta och spännande karaktärer.

Det är en väldigt bra handling jag känner hur spänningen stiger ju mer jag läser och precis så vill jag att en bok ska vara uppbyggd. Dock kanske jag tycker att starten var lite väl trög i den här boken men när den tog fart, ja då var det en ren fröjd att läsa.

Sammanfattningsvis: en äkta feelgood pärla med allt från sorg och tårar till skratt, kärlek och fin vänskap. Handlingen har dessutom även ett djupare budskap där olika beslut måste tas och nya livsval måste göras.

Person- och miljöskildringarna känns så äkta, jag kan se tanterna som härjar runt på Monas Hotell, hur de styr och ställer. Men även det vackra landskapet som hela berättelsen kretsar kring, sandstränder, klippor och en vacker byggd. Hög mysfaktor och spänning spänning som gör den här boken till en riktig bladvändare.


lånad bild hallfose
Handling
En solig majdag flyttar svenskättlingen Madeleine Grey till Ljusskär i Skåne för att praktisera i den populära Frihetskyrkan, men hennes vistelse får ett abrupt slut när hon en kväll packar sin väska och försvinner spårlöst. Trettio år senare mottar hennes syster Patricia ett anonymt brev med Madeleines halsband i och hon bestämmer sig för att resa till den lilla strandbyn i ett sista försök att hitta sin syster.

Patricia tar in på Ljusskärs enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books, där många av de boende samlas för att prata och äta Monas omtyckta tångbullar. Snart lär Patricia känna en omaka grupp kvinnor som förenas genom sin bokcirkel och mellan litterära samtal, kärleksbekymmer och äktenskapsproblem börjar kvinnorna nysta i Madeleines mystiska försvinnande. Men alla är inte lika tillmötesgående och Patricia inser att hennes frågor river upp gamla sår.

Vad var det egentligen som hände med Madeleine den där ödesdigra sensommarkvällen och vad är det för en mörk hemlighet som människorna i byn är så måna om att bevara?

Bokcirkeln vid världens ände är en charmig och hoppfull historia om hur kärlek och vänskap kan läka gamla sår och hjälpa någon att börja om på nytt.


Tack LB förlag och Frida för recensions ex
Författare:  Frida Skybäck
Titlel: Bokcirkeln vid världens ände
Utgiven av: LB förlag
ISBN9789177990987
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar