måndag 17 februari 2020

En avlägsen kust - Jenny Colgan


Den här boken hade jag sett fram emot väldigt mycket. Tyvärr så nådde den inte upp till de förväntningar jag hade på den. Jag blev verkligen besviken. Den Var mer som om Jenny hade glömt några kapitel i den första boken om Lorna  på den lilla ön Mure.
Jag upplever den här boken som ett hastverk bara för att ge ut något, synd då jag brukar gilla Jennys böcker väldigt mycket. Jag tyckte inte den tillförde serien något överhuvud taget. Det som den här boken handlar om har jag ju redan fått veta i de tidigare böckerna.
Nej, lägg inte ner lästid på den här utan välj de andra i serien. Den här är en platt berättelse, en kort bok utan djup.

Handling
Lorna bor på den lilla skotska ön Mure. En fridfull plats, där alla hjälper sina grannar. Men när den lokala läkaren ska gå i pension, finns ingen som vill ta hans plats. Mure är för litet och ligger alldeles för avsides.

Långt därifrån i ett överfullt flyktingläger håller Saif på att behandla en pojke som skurit sig illa i handen. Saif är själv flykting, men han är också läkare och precis det Mure behöver.

Saif anländer till Mure och välkomnas med öppna armar. Men kommer han att kunna gå vidare trots sina tunga minnen och svåra erfarenheter? Den här sommaren gör Saif sitt bästa för att känna sig som hemma i en ny och obekant miljö, och för Lorna kommer ingenting mer bli sig likt.

En avlägsen kust är en kortroman som utspelar sig på samma plats som serien om Flora och serien om den lilla ön i havet. Men i den här historien är Saif och Lorna huvudpersoner.


Författare: Jenny Colgan
Titlel: En avlägsen kust
Utgiven av: 
Norstedts förlag
ISBN: 9789113094526
Betyg: 2🌟🌟
Finns hos
Bokus  & Adlibris
StorytelIrene Lind
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar