torsdag 27 februari 2020

Alla kan gå ner i split - Eiko
När jag fick hem boken för att recensera så bestämde jag mig snabbt att det här är något för mig. Och visst jag körde igång men min vana trogen så höll jag inte ut hela vägen, Så därför kan jag inte uttala mig om hur sant det är och om det fungerar. Det jag kan lova är en helt fantastisk bok med bra och enkla övningar som faktiskt även den stelaste pinnen klarar av att göra.
Jag har nu plockat fram boken igen och ska nu försöka mig på att fullfölja hennes träningsschema. Vem vet om 4 veckor kanske jag är i mål. Håll tummarna!

Och glöm inte det japanska ordspråket: 

"En resa på tusen mil börjar med ett steg."
Ung eller gammal, mjuk som en vidja eller stel som en pinne – alla kan gå ner i split!


Japanskan Eiko har haft stora framgångar med sitt enkla träningsprogram som visar hur man kan gå ner i split på bara fyra veckor. Nu äntligen finns hennes metod i bokform!

Att kunna gå ner i split innebär inte bara att du får ökad rörlighet utan bidrar till bättre blodcirkulation, minskad risk för ryggont, jämnare balans, plattare mage, mjukare höftleder, fastare lår – och du slipper dessutom svullna fötter. Allt du behöver är en matta, en stol och en handduk.
Hur går det då till? Ja enligt boken är det väldigt enkelt.
  • Du börjar med att göra två enkla stretchövningar varje dag.
  • Veckovis lägger du sedan till en övning så att du gör ett set med tre olika stretchövningar varje dag i fem minuter.
  • Efter fyra veckor kommer du att kunna gå ner i en perfekt split!

Om boken 
Att gå ner i split är inte bara en kul grej att imponera på bekantskapskretsen med - ökad rörlighet bidrar även till bättre blodcirkulation, minskad risk för ryggont, jämnare balans, plattare mage, mjukare höftleder och fastare lår. Åtminstone om man får tro yoga- och aerobicinstruktören Eiko, vars videor har blivit virala succéer på Twitter och Facebook.

Det var när Eiko själv upplevde sig stel i kroppen i rollen som yogainstruktör som hon började utveckla och förfina sin metod.– Förmågan att gå ner i split och fälla sig platt framåt är själva symbolen för en smidig kropp. Jag började undersöka vilken typ av stretching som behövdes för att jag skulle kunna göra det, skriver Eiko i förordet till sin bok Alla kan gå ner i split (Bazar förlag).

Tack jenny för recex.

Författare: Eiko
Titlel: Alla kan gå ner i split
Utgiven avBazar förlag
ISBN:9789170285264
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar