fredag 14 februari 2020

Staden - Emelie ÖstergrenEn trevlig och detaljerad bok om hur staden har förändrats sedan slutet av 1800 talet och fram till idag. Det gör inget att det inte är så där super mycket text då bilderna är så enormt detaljrika och man kan prata om varje uppslag hur länge som helst. Det gillar jag då det är pedagogiskt och främjar till ett aktivt läsande och att diskussioner tillåts. Med det sättet att läsa så blir det spännande varje gång man läser boken då läsningen kan bli totalt annorlunda för varje gång.
"Texten är sparsam, men innehåller mycket substans. Den ger tillsammans med bilderna en rolig läsupplevelse för något äldre förskolebarn." Åsa Österlöf, BTJ


Handling
Upptäck hur staden skiftar form!
Välkommen till Staden! Här får du följa stadsbildens förändringar sedan slutet av 1800-talet till våra dagar. Hur har modet förändrats, när försvann hästarna och när tog bilarna över? Och hur såg bussarna ut förr i tiden?
Emelie Östergren är serieskapare, barnboksförfattare och illustratör. I bildverket Staden belyser hon på ett lättsamt sätt hur staden ständigt skiftar form. Det finns massvis att upptäcka i bilderna, både detaljer och berättelser att fundera och samtala kring.

Tack Lilla piratförlaget för rec ex
Författare: Emelie Östergren
Titlel: Staden
Utgiven av: Lilla piratförlaget 
ISBN: 9789178131228
Läsålder: 3-6 år
Betyg 5 🌟🌟🌟🌟🌟

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs mer om vad andra tycker om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar