tisdag 25 februari 2020

Ut ur skuggorna - G.R Halliday

Det här är en mycket spännande och rätt mörk thriller. Vändningarna är oförutsägbara och ofta väldigt oväntade. Man vet aldrig riktigt vad som komma skall. Miljöerna är som sig bör när en thriller utspelar sig på skotska höglandet, mörka, ruggiga och regntunga. 
Dock kan jag tycka att den tappar i tempot ibland och jag funderar på att sluta läsa. Men som tur är tar jag tag i boken igen och tar mig i mål, för trots allt var den läsvärd men ingen wow känsla infann sig för mig.
En bra debut som lovar mer. 

Handling
Sextonårige Robert Wright kommer hem sent en kväll och efter att ha bytt några korta ord med sin pappa går han upp på sitt rum och lägger sig. Dagen därpå hittas han död på en ödslig åker i det skotska höglandet, med en rad djupa jack över ryggen och överkroppen egendomligt framåtlutad – som i bön.

Kriminalkommissarie Monica Kennedy är tidigt på plats och redan när hon ser den sargade kroppen grips hon av en kuslig föraning om att hon här har att göra med en mördare som inte skördat sitt sista offer. Hon anar det värsta, men det finns samtidigt inget som kunnat förbereda henne på den vecka som väntar.

Parallellt med att Monica och hennes kollegor gör nya chockerande upptäckter försöker socialarbetaren Michael Bach desperat spåra upp en försvunnen klient. Den sjuttonårige Nichol Morgan har inte setts till på sju dagar och allt han lämnat efter sig är ett kryptiskt SMS. Och när Michael själv dras in i utredningen av mordet på Robert Wright blir han mer och mer övertygad om att Nichol gått samma öde till mötes.
Tack för recex.
Författare: G.R Halliday
Titlel: Ut ur skuggorna
ISBN: 
9789178930456
Utgiven avModernista
Betyg:3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar