söndag 9 februari 2020

Den röda spiran, Sägnen om Amornia - J. F. Wren

Återigen en bok som ger oss en rejäl dos av spänning, magi, gudar och onda makter. Allt i boken känns helt rätt, allt finns, exakt så som det ska vara i den här genren. Jag läser inte mycket fantasy, det är egentligen inte min genre, men den här serien är bra. Jag gillar Johans sätt att berätta om landet Amorina och flickan från den vanliga världen som visar sig ha ovanliga krafter. Men framför allt gillar jag hennes farmor skarpt.
Fortsättningen på Stenbrons hemlighet (läs tidigare inlägg) är lika spännande som del 1  och trots alla olika personer, vilka tar ett tag att komma ihåg, så är boken snabbläst. Som tur är finns ju ett bra persongalleri i början att tillgå och det underlättar läsningen väsentligt. Och kartan får vi inte glömma, den är guld värd.
Johan har verkligen lyckats med att beskriva såväl karaktärer som miljöer på ett lysande sätt, de blir liksom verkliga. Drivet är bra och lockar till fortsatt läsning.
Jag kan verkligen rekommendera den till den unga vuxna fantasyläsaren men även till oss som är till åren komna
Visste du att den gamla stenbron i Hova finns på riktigt, passa på att besöka den. Hova ligger ca 8 mil från från Örebro om du reser E20 mot Göteborg.
Du får en härlig svensk fantasy med häftiga karaktärer såväl i nutid som i det förgångna. 
Fantasy i min smak som ger mersmak.

Titta där! Där är jag citerad. En blurp =) 

Handling
Agnes satt med tårarna rinnande nedför kinderna. Farmoderns blodiga huvud vilade i hennes knä. Hon hade lyckats stoppa blodflödet, men hon kunde knappt märka någon puls. Bredvid låg Knox, bror till Emiren av Thulisens framlidna hustru. Den gamle sjömannen var medvetslös, men andades med jämna tag.

Ett dovt rött ljus pulserade i den annars helt mörklagda kammaren. Ljusspelet växlade i styrka som om tingesten som utsöndrade det levde. Vid perioderna av blinkande kunde man skymta två konturlösa varelser vid dörren in till kammaren. De verkade vara oformliga och såg ut att vara täckta av veckogammal aska.
Den röda spiran är andra delen i Sägnen om Amornia. En spännande och fantasieggande berättelse om kungar, magiker, gudar och en helt vanlig flicka som får vara med om en resa som igen annan.


Författare: J.F Wren
Titlel: Den röda spiran - Sägnen om Amornia
Utgiven avWhipmedia
ISBN:9789188945815
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟

Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

2 kommentarer:

  1. Jag håller också på att läsa den röda spiran. Jätte bra bok ha en fortsatt trevlig kväll kram Nina

    SvaraRadera