söndag 5 september 2021

Snabba frågor - Åsa Hofverberg

 

Tack Åsa för att jag fick intervjua dig och för att
jag fått läsa din härliga bok. Bild:Katarina Johnson

Vem är du – beskriv dig med 3 ord

Inspirerad, stark-skör och skrattsugen

Vilka bok/böcker har du skrivit?

Ett urval: Sally-böcker (4), Hedda-böcker (5), och nu i augusti kom min första feelgoodroman ”Fortfarande här”. Det är första delen i en serie om fyra.

Varför ska mina följare läsa Fortfarande här?

Jag hoppas att den ska ge läsaren en känsla av att inte vara ensam. Att vi alla har vårt bakom fasaden. Men också känslan att det aldrig är för sent att förändra sitt liv och att själv förändras. Jag hoppas också att läsaren ska få skratta, eller åtminstone le litegrann.Vad inspirerade dig att börja skriva böcker?

Jag har alltid skrivit, men som ung trodde jag inte tillräckligt på mig själv för att få tummen ur. Det som blev utlösande var att det började mala en liten berättarröst i mitt huvud när jag satt (som 33-åring) och skummade en KP-tidning på Partille bibliotek. Detta inträffade samtidigt som jag fick nys om en manustävling för barn så jag fick en idé och ett mål ungefär samtidigt. Det blev startskottet, för jag vann tävlingen.

Vilka tre böcker får vi inte missa att läsa?

Gillar Mhairi McFarlane i feelgoodgenren. Till exempel ”Från och med du”.

Och så älskar jag Jane Austens böcker och önskar att hon hade hunnit skriva fler.
”Förnuft och känsla” är favoriten.

Och så väljer jag Andre Agassis självbiografi. Den innehåller allt: Kärlek, tennis, vänskap, prestationsångest, föräldrarelation, övergivenhetskänslor och att hitta hem.


Vilken dold talang har du?

Jag har inga partytrick eller så, men det är få personer som vet exakt hur nördigt mitt tennisintresse är. Jag lägger pinsamt mycket tid på att följa matcher, men också spelarna på touren. Deras små egenheter, spelstilar och privatliv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar