onsdag 8 september 2021

När livet har andra planer - Anna Alemo

Mina tankar
Så sant det som BTJ skriver,
»När livet har andra planer är romantisk, lättläst och humoristisk feelgood med farsartade förvecklingar och trassel.« BTJ
Författaren har ett målande språk och skriver med ironi. Dock var den här boken inget för mig. Jag upplevde den rätt tramsig och ganska fånig. Trovärdigheten var så där och jag stör mig på sådant jag inte kan relatera till.
Men som vanligt läs och skaffa dig en egen uppfattning, du kommer säkert att bli stormförtjust.


Boken
Ett paket knottriga, gröna kondomer på sambons inköpslista gör att Fridas värld rämnar. Hon flyr hem till sina föräldrar, där mammans seanser och pappans modelljärnvägar snart gör tillvaron olidlig. Privatliv och sovmorgnar är plötsligt ett minne blott.

Att hitta ett eget krypin i Lund är inte lätt, och när Frida till slut finner en egen bostad får hon en riktigt irriterande granne på köpet. Mårten klär sig i gröna foppatofflor och har en hund så liten att den skulle kunna misstas för ett marsvin. Tyvärr är han hyresvärdinnans barnbarn och Frida måste lägga band på sig för att inte äventyra sin nya lägenhet.

När livet har andra planer är den första av tre delar i lundaförfattaren Anna Alemos serie om Frida och Mårten - en humoristisk, varm och romantisk feelgoodserie i bästa Bridget Jones-anda! (Bokus)

Tack för recex.

Författare: Anna Alemo
Titel: När livet har andra planer 
Utgiven av: Historiska media

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar