fredag 10 september 2021

Lämna världen bakom dig - Rumaan Alam

Mina tankar
En bok jag hade svårt att tycka om. Jag hade svårt att komma in i den då det inte händer speciellt mycket på länge. Den är lågmäld och den är dyster och dessutom börjar den så otroligt svagt att jag nästan gav upp. Men efterhand byggs spänningen upp och de sista delen är riktigt bra.

Rumaan Alam har ett lite annorlunda sätt att skriva. Det händer saker utan att karaktärerna förstår varför. Helt plötsligt är det någon som vet mer, men som inte berättar allt utan  bara antyder att det finns en betydligt större katastrof. men vi som läsare får veta. En ny berättarröst har plötsligt intagit scenen. 
Lite knepigt för mig i alla fall.
Författarens sätt att förmedla tankar och känslor gör att jag känner laddningen och spänningarna mellan de olika familjerna.
Den ger mig en obehagligt suggestiv känsla och jag förstår mig inte riktigt mig på den.
Varför är den här så hypad?

Boken 

Semester.
Ett sommarhus i oväntad radioskugga.

Två privilegierade familjer som plötsligt tvingas dela på utrymmet.
En katastrof.

Rumaan Alams "Lämna världen bakom dig" nominerades till National Book Award, klättrade på försäljningslistorna och hyllades av en enig kritikerkår när den kom ut i USA hösten 2020. Netflix har köpt tv-rättigheterna, Julia Roberts och Denzel Washington ska spela huvudrollerna.

Titel: Lämna världen bakom dig
Författare: Rumaan Alam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar