onsdag 1 september 2021

Monstret - Ane Riel

Mina tankar
Nu har jag äntligen läst Anes nya roman Monstret. Mina förväntningar var skyhöga efter hennes debut Kåda som var så där läskigt bra i ordets sanna bemärkelse.
Jag blev verkligen inte besviken den här gången heller den här boken handlar om utanförskap men även om vänskap och är skriven på ett nästan lågintensivt sätt men med hög spänningsfaktor. Karaktärer och miljöer kryper in under skinnet och lämnar mig inte oberörd en enda sekund.

Kan bara instämma i hyllningar från många som läst.

»Sällsamt förförisk. Ane Riel har en alldeles speciell förmåga att få handling och karaktärer att krypa in under huden.« | Weekendavisen

»En sensation till roman. Fantastisk, fabulerande och fantasifull.« | Litteratursiden


Boken
Ingen vet varifrån lille Leon har fått sin styrka. Men hans mamma vet i alla fall att han är svår att hantera. Särskilt när han vill gosa. Och Leon gillar verkligen att gosa.
Samtidigt som Danica kämpar med sin son, kämpar Mirko med sina förbjudna känslor. Han är fortfarande bara en pojke när han blir hett, våldsamt förälskad i Danica. Det är en omöjlig kärlek. Danica är inte bara en vuxen kvinna och Leons mamma, hon är också gift med en jättelik man. Men Mirkos passioner driver honom ut ur hans hem och in i Danicas hemliga helvete.
Konsekvenserna blir ödesdigera för dem han bryr sig om. Och efter en dramatisk natt blir Mirko bunden till Leon och hans mystiska krafter för resten av sitt liv.
I svensk översättning av Helena Hansson.

ANE RIEL är en dansk författare som fick stor uppmärksamhet för sin andra roman, Kåda, vinnare av Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa kriminalroman 2017 och Glasnyckeln 2016 för »Årets bästa skandinaviska kriminalroman«. Monstret är hennes nya roman, nominerad till årets danska Martha-pris. En i alla bemärkelser stor berättelse - om skuld och oskuld, men också om en ovanlig vänskap.

Tack för recex

Titel: Monstret
Författare: Ane Riel
Omdöme: 💪💪💪💪

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar