tisdag 28 september 2021

De sista barnen på jorden och dödskallevägen - Max Brallier

💁 Mina tankar 

Jag älskar de här böckerna som handlar om de sista barnen på jorden. De är fulla av fart, explosivitet och ett galet tempo. De extrema och coola illustrationerna i svartvitt passar sjukt bra in i texten och förstärker och ger ännu mera fart och mystik Som vanligt bjuds vi på galna upptåg. Den här gången ger sig barnen ut på en roadtrip för att ta reda på om de är "De sist barnen på jorden" Kommer de att lyckas?

   

Boken är skriven på ett språk som passar till åldern och det flyter på bra. Kapitlen är lagom långa som högläsningsbok men även när barnet kommit upp i bokslukaråldern fungerar den fint.
En underbar bok för våra yngre monsterfantaster.

Det här är den sjätte fristående boken i serien
Du kan även se den här serien på Netflix.


📓 Boken 

De sista barnen på jorden är tillbaka i den sjätte delen i succéserien - och den här gången ger de sig ut på en livsfarlig roadtrip.

Gång på gång har Jack och hans vänner stoppat monstret Thrull och hans planer på att hjälpa den ondskefulle Rezzoch att ta över världen. Men varje gång kommer han undan, och nu tickar klockan. Trots det ger sig kompisarna ut på en osannolik roadtrip för att ta reda på om de verkligen är de sista människorna på jorden - vilket innebär massor av snacks, dunkande musik, farliga omvägar och monster bakom varje hörn!

Men det är inte vilken postapokalyptisk utflykt som helst, för en ny fiende är dem på spåren. Ett monster de trodde att de besegrat för länge sedan ...

Kommer de finna svaren de söker innan det är för sent? En sak kan man i alla fall vara säker på - Jack, June, Quint och Dirk är inte de som fegar ur när världens öde vilar på deras axlar. Tvärtom.

Tack HarperCollins för recex.

Författare: Max Brallier 
Titlel: De sista barnen på jorden och midnattsklingan 
Utgiven av HarperCollins
Ålder: 9 - 12 år
Omdöme: 4 💥💥💥💥
Finns hos
Bokus
Oskar Askelöf läser ljudböckerna (Storytel)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar