söndag 26 september 2021

Sly - Sara Strömberg

Mina tankar
Vilken debut! 

Jag gillar Saras raka språk och hennes sätt att skildra Vera Bergström. En ganska alldaglig kvinna men inte någon vanlig huvudkaraktär i en spänningsroman. Hon är ingen "hero" utan en kvinna i medelåldern med klimakteriebesvär och med en nedlagd karriär som journalist.

Det här är en berättelse som tar oss med till de som bor i trakterna där handlingen utspelar sig. Saras sätt att beskriva dem och de miljöer de lever i känns verkliga och personerna blir mycket levande.
Man kan nästan ta på bitterheten, på frustrationen och på stämningen som finns i Veras liv.

Läs!

Tack för recex.
Boken 
Stort anlagd spänningsdebut i Åsa Larssons anda
Hösten river i Åre. Trots att turisterna ännu glittrar på lyxrestaurangerna har lokalbefolkningen börjat planera för jakten och mörkret...
Ovanpå en igenbommad tågstation bor den avdankade lokalredaktören Vera Bergström. Hon sover med en älgstudsare under sängen och brottas med såväl ständiga klimakterieblödningar som med livet som aldrig blev.
När en kvinna hittas mördad i skogarna på Åreskutans baksida tar hon motvilligt på sig uppdraget att skriva ett reportage om bybornas rädsla. Men längs vägen blir hon allt mer besatt av att ta reda på vem offret var, vem som mördat henne - och varför. Det dröjer inte länge förrän Vera själv är i fara.

Författare: Sara Strömberg
Titel: Sly
FörlagModernista
Omdöme: 4 📕📕📕📕


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar