måndag 18 november 2019

Paris försvunna döttrar - Pam Jenoff


Vilken bok, kära nån så bra. Jag läste den från pärm till pärm det gick inte att lägga undan den. Läste jag inte så lyssnade jag, den var med mig precis överallt. En helt underbar berättelse som är inspirerad av verkliga händelser från andra världskriget. 

I den här spänningsromanen som handlar om kvinnliga spioner får vi följa ett gäng kvinnor och deras utbildning till spioner och hur de klarar av att komma ut på fältet med höga förväntningar på att få hjälpa till. Deras beslutsamhet att föra uppdraget i hamn, deras mod och kampvilja och viljan att aldrig ge upp.
En av de absolut bästa böcker jag läst på väldigt länge, författaren har som hon berättar i efterordet jobbat intensivt med research innan hon skrev boken.  
Språket är så behagligt och flyter på så bra, miljö- och personbeskrivningarna gör att allt blir så levande och trovärdig. Boken blev inte tråkig eller ointressant en enda gång jag ville bara läsa, läsa och läsa men jag ville inte att den skulle ta slut. Då är en bok bra.
Mitt omdöme: Spänning på hög nivå med kärlek, värme och kampvilja, en av de absolut bästa spionböcker jag läst. 


Handling
De sa att kvinnor inte kunde bli spioner. De hade fel.

Manhattan 1946. En morgon på väg till jobbet hittar Grace Healy en övergiven resväska på Grand Central Terminal. För nyfiken för att stå emot öppnar hon väskan och hittar tolv fotografier av olika kvinnor. Det visar sig att väskan har tillhört en kvinna vid namn Eleanor Triggs, ledare för ett kvinnligt spionnätverk under andra världskriget. Tolv av de kvinnor som sändes ut på uppdrag runtom i Europa återkom aldrig och deras öden förblev okända.

Fast besluten att ta reda på vad som hänt kvinnorna börjar Grace göra hemliga efterforskningar och det visar sig snart att hon står inför en minst sagt häpnadsväckande historia.

Paris försvunna döttrar är inspirerad av de verkliga hjälteinsatser som utfördes av kvinnor under andra världskriget. Det är en roman om ofattbart mod, systerskap och förmågan att överleva även de värsta tänkbara förhållanden.Tack Harper Collins för rec ex.
Författare: Pam Jenoff
Titlel: Paris försvunna döttrar
Utgiven av: Harper Collins
ISBN9789150944297
Betyg: 5 🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus
Adlibris

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig


Lyssna
Storytel - Uppläsare Lisa Ahnlund
Läs även andra bloggar om boken

1 kommentar:

  1. Jag har kikat lite på den här och funderat på om jag borde läsa den. Den låter ju riktigt bra!

    SvaraRadera