torsdag 14 november 2019

Äldre dam med onda avsikter - Helene Tursten


En charmerande bok som innehåller fem korta och spännande berättelser om den gamla damen Maud. Helene låter oss följa med henne när hon begår olika mindre trevliga handlingar mot människor hon på ett eller annat sätt inte tycker om.
Språket är enkelt och rappt och historierna är charmiga och faktiskt riktigt underhållande.
Jag har läst alla Helens tidigar böcker om Irene Huss och det är himla kul att även hon finns med på ett hörn. 


Mitt omdöme:  En liten feelgood pärla i deckarformat att mysa med i höstmörkret utan att man behöver bli rädd eller känna olust istället får du mycket charm och den går fort att läsa. 

Från förlagets sida
Ingen skulle någonsin tro försynta gamla Maud om någonting ont. Men Maud är allt annat än den väna och förvirrade lilla dam hon ger intryck av att vara. Hon är åttioåtta år, vid god vigör, har en kristallklar hjärna och hon skyr inga medel när hennes lugna och behagliga tillvaro hotas …

Maud har ingen familj, inga vänner. Hon bor själv i en paradvåning i innerstan. Det är ett ensamt liv, men det är precis så hon vill ha det. När någonting stör henne ser hon till att bli av med problemet. Permanent. Hög ålder, läsglasögon och grått hår i svinrygg är en oslagbar förklädnad, som Maud bättrar på genom att spela halvdöv, dement och rörelsehindrad, när hon hänsynslöst eliminerar alla som besvärar henne.

I fem spännande och mycket underhållande berättelser får du här stifta bekantskap med en äldre dam med onda avsikter.

Tack Nona  och Helene Tursten för jag fick läsa =) 
Författare: Äldre dam med onda avsikter
Titlel: Helene Tursten
Utgiven av: Bokförlaget nona
ISBN9789188901613
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Läs fler bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar