söndag 10 november 2019

Drömmarnas bok - Nina George


Drömmarnas bok är en väldigt annorlunda bok det är en mycket stark och gripande berättelse med mycket kärlek och värme men den innehåller en hel del svärta. Den får mig att stanna upp och inse att livet inte är för evigt och i vilken sekund som helst kan allt förändras.
Först hade jag svårt att hänga med i Henris koma drömmar och hans olika tankebanor men ju mer jag läste desto lättare blev det. 


Behållningen för mig var dock inte Henries resa i drömmarnas land utan jag fastnade för den lille Sams tankar och funderingar på stora existentiella frågor. Hans snusförnuftiga sätt att resonera kring liv och död.
Det är en vackert språk som stämmer in med det författaren vill förmedla.
Mitt omdöme
En berättelse som väcker funderingar och känslor som man gärna stoppar undan men som alla borde plocka fram till ytan. 

Handling
Henri Skinner, hårdhudad före detta krigskorrespondent, är på väg att för första gången träffa sin trettonårige son Sam. Men Henri dyker aldrig upp. På väg till mötet blir han påkörd av en bil och hamnar i koma.
På sjukhuset vakar Sam vid sin fars säng. Han får sällskap av Eddie, Henris ex-flickvän, som till sin förvåning står angiven som hans SOS-kontakt och fullmaktstagare i vårdärenden. Och så Madelyn, tolvårig dansös och enda överlevande efter en olycka där hela hennes familj utplånades och lämnade henne i koma.
I sin säng flyter Henri i sin barndoms båt, långt borta i drömmarnas värld, och återupplever minnen, påminns om hemligheter, fullständigt omedveten om de draman som försiggår vid hans sängkant.
En hjärtskärande och rörande berättelse om kärlekens betydelse: den första förälskelsens spröda anslag, bandet mellan far och son,vänskap och familj, liv och död och att försonas med sitt förflutna för att kunna gå vidare.
Författare: Nina George
Titlel: Drömmarnas bok
Utgiven avBazar förlag
ISBN:9789170285370
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar