onsdag 27 november 2019

En sång för Hedda - Annika Estassy
Den här boken är precis som Annikas andra böcker, mysig och välskriven. Där finns humor, glädje men även en del mörker och i det döljer sig ett antal familjehemligheter Det är en trevlig berättelse som utspelar sig i härlig miljö. För mig når inte den här upp till samma sköna känsla jag hade när jag läste föregående bok Gröna fingrar sökes, kanske hade jag för höga förväntningar.
I bland får jag en känsla av att Annika vill få med lite för mycket i en och samma bok, det blir lite rörigt och spretigt. Kanske hon kunde skrivit två böcker av den här och fått bättre fokus.

Mitt omdöme:En sång för Hedda är en mysig julroman med allt en feelgood roman i juletid ska innehålla. Allt från julbak, ljusstöpning och julskinka till snö, adventsljus och norrsken. Detta tillsammans med värme och familjemystik och lite svärta samt med en avslutning av hopp och mycket kärlek. Den berör på många olika sätt, jag skrattar och i bland fälls en liten tår, en liten pärla.


Bild lånad: jokkmokkguiderna.com/

Från förlagets sida

Mindre än två veckor före jul erbjuds Lina Sundell ett avgångsvederlag av sin chef i stället för den befordran hon hoppats på. I ren ilska tackar hon ja och bokar genast en tangoresa till Buenos Aires. När Linas biologiska pappa, som hon trodde var död, står livs levande framför henne på Kastrup flygplats samtidigt som mamma Hedda bryter handleden uppe i Måneby, bestämmer sig Lina hastig och lustigt för att åka upp till familjens gästgiveri och hjälpa till med julfirandet. Men också för att avkräva modern sanningen bakom den återuppståndne fadern. Vad hände dem emellan egentligen?

Mamma Hedda har å sin sida inte det lätt. Oron över gästgiveriets framtid och all stress inför julen gör henne både trött och förvirrad. Vem ska ta över verksamheten när hon inte längre orkar? I en Sång för Hedda återvänder Annika Estassy till det lilla samhället Måneby från Gröna fingrar sökes och bjuder på en berättelse om kärlek, frigörelse och försoning och modet att göra en nystart i livet.

Tack Norsteds förlag och Annika för att jag fick läsa.
Författare: Annika Estassy
Titlel: En sång för Hedda
Utgiven av: Norstedts förlag
ISBN: 9789113096872
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Lyssna: Storytel - Uppläsare Marie Richardsson 191208

bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar