fredag 15 november 2019

Möt mig i paradiset - Heine Bakkeid


En berättelse som börjar riktigt bra, storyn är lovande och tempo har ett bra driv. Jag kommer snabbt in i handlingen men efterhand tappar den tempo och blir ganska seg.

Du får en välskriven deckare som har ett bra språk, en spännande intrig och målande personbeskrivningar och miljöerna skildras väldigt bra. Förutom det råa, mörka och brutala  så bjuds det också på en hel del humor och ironiska inslag.

Mitt omdöme: En hyfsat spännande thriller, läs gärna del ett först I morgon kommer jag att sakna dig (tidigar blogginlägg) då det handlar om samma personer.
Handling
Den före detta förhörsledaren Thorkild Aske tar sig motvilligt an jobbet som konsulterande detektiv åt Milla Lind, en berömd norsk deckarförfattare. Linds tidigare konsult, också en före detta polis, mördades när han jobbade med Millas kommande bok, en historia som baseras på ett verkligt fall: två flickor som mystiskt försvunnit från en internatskola. Det dröjer inte länge innan Aske börjar misstänka att det ligger mer i fallet och hans föregångares död än han först trodde. Och att Milla Lind döljer något.


Författare: Heine Bakkeid
Titlel: Möt mig i paradiset
Utgiven avNorstedts förlag

ISBN: 9789113090627
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Lyssna: Storytel - uppläsare Fredde Granberg

bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar