torsdag 14 november 2019

Dockmakerskan - Elizabeth MacnealOm du ska önska dig en enda bok i present/ julklapp så är valet enkelt enligt mig. Dockmakerskan är en av de bästa böcker jag läst i år. Språket, handlingen, persongestaltningar och miljöbeskrivningarna är fullkomligt magiska. 

Du får en berättelse som har allt från spänning och kärlek till Iris frigörelse och hennes och hennes älskare,Louis besatthet av konst. Den berättas med glöd och med stor precision och närvaro, det är som att jag är med på Londons gator, i ateljéerna och på den stora världsutställningen.

Jag har inte varit kontaktbar sedan jag öppnade den här boken, jag har läst den hemma, lyssnat på den i bilen och på mina promenader, ja, så där maniskt du vet. En läsupplevelse i världsklass. Den är absolut inte sockersöt på något sett utan tvärt emot så kan den nog bitvis upplevas rå och brutal.


Mitt omdöme: En berättelse som har många olika dimensioner och djup, den fascinerar och imponerar mig med ett ljuvligt språk. Den är magisk.
Lånad bild från dockbutiken.

Från förlagets sida
En spännande och förtrollande roman om kärlek, frigörelse, konst och besatthet. London, 1850. Iris jobbar tillsammans med sin syster i en leksaksaffär, där de syr dockor tills fingrarna blöder för att försörja sin familj.
Men Iris drömmer om ett annat liv. Så när hon blir erbjuden att stå modell för den prerafaelitiska konstnären Louis Frost, trotsar hon sin familj och tar chansen.
När stadens invånare flockas för att se bygget av den första världsutställningen möter hon av en slump Silas, djuruppstopparen som längtar efter erkännande och ära. Iris glömmer det snabbt, men för Silas blir mötet början på något nytt – en fantasi som snart övergår till besatthet …
Tack Esterbonnier för att jag fick läsa den här pärlan

Författare: Elizabeth Macneal
Titlel: Dockmakerskan
Utgiven av: esterbonnier 
ISBN9789137153636
Betyg: 5🌟🌟🌟🌟🌟
Finns hos
Adlibris 
Bokus
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Lyssna
Storytel - Uppläsare Angela Kovács

Läs fler bokbloggar.se

1 kommentar:

  1. Jag tyckte att den taffliga översättningen förstörde en stor del av läsupplevelsen.

    SvaraRadera