onsdag 13 november 2019

När ljungen blommar - Petra Rhodin


Det här är en finstämd och mycket välskriven roman den har ett fint och bra språk. Tempot är mycket lågt, ja alldeles för saktfärdigt för min smak. Petra visar på en fin kunskap om ämnet hon skriver om samt så är hennes sätt att beskriva såväl miljöer som personer i boken lysande.


Jag kände mig lite snuvad på slutet, jag läste och läste och sedan var boken slut, men jag tyckte inte att den var det, det saknades något för mig. Förmodligen så kommer det en fortsättning som tar vid där den här började.


Mitt omdöme:
En vacker skildring i en lugnt tempo om svunna tider. Väl värd att läsa.


Året är 1878. Livet går sin gilla gång för Mandus Karlsson i det lilla fiskeläget Koljön i Bohuslän. Men så kommer ett amerikabrev till poststationen adresserat till Mandus ungdomskärlek Kornelia. Brevet är som en stark västanvind som blåser dammet av allt det där som hände två decennier tidigare och visst inte alls är glömt. En roman om starka känslor i en karg, men ändå glimrande vardag.

När ljungen blommar är Petra Rhodins debutroman. Det är en roman om starka känslor i en karg miljö. Havet ger och havet tar, barnen leker mellan bodarna och hungern gnager under frusna vinterdagar. Människorna ordnar sina liv bäst de förmår och någon gång skimrar tillvaron där man minst kan ana det.

Tack Hoi förlag och Petra Rhodin för att jag fick läsa och recensera den här fina debutromanen!

Författare: Petra Rhodin
Titlel: När ljungen blommar
Utgiven av: Hoiförlag 
ISBN:9789176971918
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Storytel: Uppläsare - Håkan Julander

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar