söndag 10 november 2019

I morgon kommer jag att sakna dig - Heine Bakkeid

Jag har lyssnat på en spännande thriller skriven av en helt ny bekantskap för mig som Fredde Granberg läser föredömligt. Det är första delen om som handlar om förhörsledaren Thorkild Aske och trots att det inte är en av de absolut bästa deckarna jag läst så fungerar den som lättläst underhållning. Jag kommer även att läsa del 2 som jag i veckan fått från Norstedts förlag som recex.

Du får en välskriven deckare som har ett bra språk en spännande intrig med en del oväntade vändningar. Författaren har lyckas väl med sina lite udda person- och miljöbeskrivningar och det finns en del charm med de lite ockulta inslagen.  
Mitt omdöme: En hyfsat spännande thriller som dock är lite ojämn och för mig lyfter den inte riktigt. Ett stort plus är att jag hålls på halster ändå fram till slutet, vem är den skyldige?


Handling
Vintern närmar sig när den tidigare förhörsledaren Thorkild Aske släpps ut från fängelset. Tre år tidigare körde han drogpåverkad ihjäl en kvinna och nu är han en paria bland sina kollegor, en misslyckad polis som inte är bättre än dem han själv brukade förhöra.

Aske lider både av skuldkänslor och av skadorna han ådrog sig i bilolyckan. Ändå låter han sig övertalas att bosätta sig på en fyrholm långt upp i norr för att hjälpa till i sökandet efter en ung man. Den lokala polisen har avskrivit försvinnandet som en drunkningsolycka, men modern kan inte komma till ro innan de har hittat kroppen. Det blir Askes uppgift att hitta hennes son, att hämta tillbaka honom från havets vågor.

Samtidigt som han brottas med den motvilliga lokalpolisen börjar Aske inse att det är något som inte stämmer. Den vindpinade ön med dess övergivna fyr visar sig gömma fler än en hemlighet. När stormen kommer och frenetiskt piskar upp havet är det inte kvarlevorna av den unge mannen som vågorna för med sig, utan kroppen av en kvinna utan ansikte.

Heine Bakkeid har skrivit en suggestiv thriller som smygande kryper in under läsarens skinn. I morgon kommer jag att sakna dig skildrar skickligt såväl farorna i havets djup som farorna som finns i djupet av det mänskliga psyket.Författare: Heine Bakkeid
Titlel: I morgon kommer jag att sakna dig
Utgiven avMassolit förlag
ISBN:9789176795347
Betyg: 3🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus 
Adlibris

Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Storytel: INLÄSARE: FREDDE GRANBERG

Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar