tisdag 12 november 2019

Två norska thrillers - Myriam H. Bjerkli
För första gången har jag läst Norskkrim.
Jag fick frågan från författaren Myriam om jag ville testa och självklart nappade jag. Det tog ett tag att komma in i språket och jag är övertygad om att jag inte har full koll på allt och alla ord men i stora drag tyckte jag att det fungerade bra.

Bjerklis sätt att skriva är mycket spännande och den följer inte det traditionella sättet som spänningsromaner oftast är skrivet på, det är inte poliser som är i fokus utan det ligger mer hos offren. Båda böckerna var så otroligt bra skrivna och läskigt spännande. Jag hoppas att de blir översatta till svenska för då ska jag givetvis läsa dem igen. Har du lätt för norska så rekommenderar jag dessa två, du blir inte besviken!Handling:
Lille Linele
Mari är sju år gamla hon leker på stranden utanför huset där hon bor. Det är en regnig oktoberdag och hennes mamma har besök av sin nya pojkvän, Petter. Mari gillar inte honom. Hon drömmer om att hennes riktiga pappa - som hon bara kommer ihåg från en svartvit bild som hon har på sängbordet, en dag ska komma på besök. 

Men vad är det som händer inom familjens väggar? Vad händer i Kodal, den lugna lilla byn strax utanför Sandefjord?
Handling:
Stella Polaris
Paret Stella och Aleksander lever i ett förhållande med mycket gräl och alkohol. Och en dag när Stella ska hämta sin son i dagis har socialen varit där före henne. Stella är full och desperat och bestämmer sig för att hitta sin son och hon tar Alexander's bil. Det är ett beslut som kommer att kosta den lilla familjen dyrt. Olyckan som hon orsakar skickar Alexander in i fängelse och Stella träffar en främling. Men hon är en mamma och en mamma gör vad som krävs för att få sitt barn tillbaka. Vad ingen av dem vet är att någon bevakar henne och hennes minsta steg ...

Författare: Myriam H. Bjelkli
Titlel: Lille Linele & Stella polaris 
ISBN9788293671848 & 9788293671343
Betyg: 4 🌟🌟🌟🌟
Finns hos

Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar