lördag 14 augusti 2021

Många små lögner - Annika Estassy


Mina tankar
Många lögner små är tredje delen i Annika Estassys omtyckta Måneby-trilogi.

Första delen heter Gröna fingrar sökes och del två En sång för Hedda. (tidigare inlägg)
En humorfylld berättelse med bra fart och ett härligt driv i kapitlen.
Du får en charmig och 
mysig story där glädje men även en del mörker finns samt ett antal familjehemligheter. 
Som i de tidigare böckerna så utspelar sig denna i Måneby och karaktärerna följer med och utvecklas. Så läs gärna de två tidigare för att få ett bättre sammanhang.

Jag gillar boken då den ger mig skratt men även att den har en underton och ett djup som får mig att tänka ett varv till. En liten pärla. Jag har lite svårt att bestämma mig för om det blir en 4 eller 5 i omdöme men då jag efter ett par dagar fortfarande går och tänker på den så måste det då bli en 💜💜💜💜💜

 

Boken

När Maja erbjuds ett vikariat som kyrkogårdsvaktmästare i Måneby är det ett par saker hon "glömmer" att berätta för kyrkoherden: Att hon har traktens minst gröna fingrar och att hennes körkort inte är giltigt. Sånt går alltid att rätta till efteråt, menar Maja. Fast att påstå att hon anlagt en fantastisk köksträdgård på sin kolonilott var kanske inte så smart. Särskilt som hon varken har råd med frön eller ser skillnaden på morotsblast och hundkäx. Och att ta körkort kostar ju en förmögenhet. Så när Solveig, kommunchefens stroppiga hustru, erbjuder Maja tjugotusen kronor för ett rum i hennes lägenhet, tackar hon ja direkt. Särskilt som Solveig, som är arg på sin otrogne man, kan hjälpa henne att avstyra hans senaste idiotprojekt.

Solveig delar inte Majas flexibla inställning till sanningen, inte heller hennes sinne för ordning vilket gör att det snabbt knakar i fogarna för det omaka paret. När Solveig dessutom hittar en ung man med bärnstensgula ögon på Majas soffa en morgon, ställs allt på sin spets.

Författare: Annika Estassy
Titel: Många små lögner
Utgiven av: Norstedts förlag

Omdöme: 5 💜💜💜💜💜

Finns hos bland annat hos 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar