onsdag 18 augusti 2021

Bergtagen & Midnattsblot - Camilla Sten

 
Del ett och två i Järvhögatrilogin
Mina tankar
Den här genren är inte riktigt min grej egentligen och dessutom är det en ungdomsbok. Men inte en enda sekund att jag ångrar att jag läste den trots att jag inte är särdeles ung.

Att dessutom böckerna är en kombo av spänningsroman och mystik gjorde mig sjukt nyfiken. 
En riktigt härlig blandning av vänskap och hemligheter men även en hel del skräck och mystik. Dessa är verkligen läsvärda och såväl miljöer och karaktärerna är både spännande och mystiska.Bergtagen
En elev försvinner från Järvhöga Läroverk, en gammal internatskola belägen i Jämtlands skogar. En kedja av skallgångar, polisutredningar och ryktesspridning drar igång. Julia, som går på ortens gymnasium, deltar i sökandet först av ren tristess, men snart blir hon alltmer indragen. Det visar sig snart att det inte är första gången en ung pojke från skolan har försvunnit ut i skogen för att aldrig mer återvända.

Stark spänning och magisk realism i Bergtagen, första delen i en trilogi där förflutet och nutid vävs ihop i ett samhälle där alla känner alla.

Midnattsblot
Fristående fortsättning på Bergtagen

De hade sett någonting ute i skogen. Hört någonting. Någonting som inte var mänskligt. Hur kunde allt förbli detsamma efter det? Det var som om alla hade glömt. Alla utom hon.

För de flesta i Järvhöga har livet återgått till det vanliga efter den dramatiska händelsen i skogen, då den försvunna eleven Markus återfanns vid liv. Men för Julia är inget sig likt. Det som lurade bland träden är kvar. Det som lockar pojkar in i skogen, det som alltid funnits i Järvhöga, finns fortfarande där ute.

Samtidigt börjar Emil, Markus rumskamrat, ana att någonting inte är som det ska på skolan. Någonting har förändrats. Med Markus, med allt, och ingen går säker.
Medan ljuset och våren återvänder till Järvhöga måste Julia och Emil försöka rädda sig själva, och dem som de älskar. Innan det är för sent.

Titel: del 1 Bergtagen & del 2 Midnattsblot 
Författare: Camilla Sten
Ljudbok: 1 Nina Zanjani, 2 Elektra Hallman
Förlag: Raben&Sjögren

Omdöme: Båda får  4 💥💥💥💥

Bergtagen - Bokus  Midnattsblot - Bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar