onsdag 25 augusti 2021

Början på något nytt - Jenny Fagerlund

Mina tankar
Återigen har Jenny lyckats med konsten att skriva en bra feelgood med ett innehåll som håller vad epitetet feelgood står för. Jag gillar att jag kan slappna av och mysa med boken samtidigt som den har en djupare underton.
Den bjuder även på en hel del charm, vänskap, kärlek men även en och annan familjehemligheter dyker upp.

Jag som aldrig varit i Båstad kan verkligen se bilder då miljöbeskrivningarna känns äkta. Persongalleriet är trevligt och de tre tillsynes väldigt omaka kvinnorna gör att boken känns levande och trovärdig. Då det är exakt så som det faktiskt skulle kunna se ut i det verkliga livet och de oförutsedda möten man gör. En bok som gör mig varm och glad i hela kroppen men som tyvärr tog slut alldeles för fort.
Boa in dig tänd ett par ljus ta något gott i koppen och njut!
Boken
Johanna har precis flyttat med sin familj till Båstad. Här ska hon få tid att förverkliga sig själv, och skriva den stora romanen hon alltid har drömt om. Men flytten blir inte alls som hon har tänkt sig. Snarare börjar hon fundera på om allt inte är ett enda stort misstag.

Medan vännerna skaffar barn och stadgar sig satsar Alex på en karriär som influencer och trivs bra med det. Efter ett uppslitande otrohetsdrama flyr hon till familjens sommarstuga.

Väl där inser hon hur ensam hon egentligen är. Trots att hon har trehundratusen följare på Instagram har hon ändå ingen att vända sig till när livet faller samman.

Efter fyrtio år som flygvärdinna har Mona motvilligt gått i pension. Det som borde vara en fantastiskt härlig tid är helt tvärtom. Honvet inte vad hon ska göra med all tid som hon plötsligt fått över. Vem är hon nu? Och hur ska hon hantera sorgen hon bär på när hon inte längre har ett jobb att gå till?

Av en slump möts de tre kvinnorna och ställer upp i en tävling tillsammans. Det som från början kunde ha slutat vid ett flyktigt möte blir istället början på något nytt.
Tack Jenny för att du skickade boken till mig.

Författare: Jenny Fagerlund
Titel: Ett litet steg på vägen
Ljudbok: Viktoria Flodström (Storytel)
Utgiven av: Norstedts förlag
Betyg: 4🌟🌟🌟🌟++
BokusInga kommentarer:

Skicka en kommentar