måndag 9 augusti 2021

Mandela effekten - Anne Holt

Mina tankar
Boken Mandelaeffekten är den tredje boken i serien med Selma Falck. Precis som i de två tidigare böckerna, del 1  EN GRAV FÖR TVÅ och del 2 Operation Fosterland  skriver Anne Holt  med stort engagemang för det som sker i vårt samhälle idag. I Mandelaeffekten är det debatten om myndigheters omhändertagande av barn som står i fokus. 
I den här berättelsen lyckas författaren på ett imponerande sätt att väva ihop många olika trådar som innehåller lögner och svek men även myndighetsmissbruk och hämnd dessutom tillsammans med personliga tragedier. 

Som vanligt när det kommer till Annes böcker så är det säkra kort och man blir sällan besviken.
Dock tycker jag som jag tidigare nämnt i mina recensioner att de tidigare serierna av författaren är mycket bättre. Del 3 är ändå i mitt tycke den bästa hittills i den här serien.
  

Boken
En brutal och svårstoppad våldsspiral

Politikern Linda Bruseth dödas på öppen gata utanför en fullsatt uteservering i Oslo. Hon är i det närmaste okänd för allmänheten. När skottet faller är hon tillsammans med sin vän Selma Falck som skadas i armen. Utgångspunkten för såväl polisen som press är därför att det var Selma som var målet för attentatet. Men snart visar det sig att alla har fel.

När en högt uppsatt domare hittas hängd och en regeringsmedlem dör under mystiska omständigheter anar Selma att det finns ett mönster i både valet av offer och mordmetod. Sökandet efter svar drar in henne i en kaotisk värld av myndighetsmissbruk, konspirationer och personliga tragedier. I en rå och skrämmande hämndspiral som verkar omöjlig att stoppa.

Mandelaeffekten är den tredje boken i serien med Selma Falck, f d stjärnadvokat, i huvudrollen. En fascinerande och angelägen thriller där Anne Holt visar sin osedvanligt skarpa blick och starka engagemang för det som sker i vårt samhälle idag.

Tack för recex

Titel: Mandelaeffekten
Författare: Anne Holt
Ljudbok: Magnus Roosmann (Storytel)
Förlag: Piratförlaget
Omdöme: 💪💪💪💪

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar