lördag 28 augusti 2021

Ensamt vittne -Lisa Bjerre & Susan Casserfelt

Mina tankar
Vill du läsa en rätt tuff gängrelaterad berättelse från Stockholms förort, Bagarmossen. Den är rätt rå, brutal och beskriver gängkriminalitet på ett mycket trovärdigt och realistiskt sätt. Den har ett driv som är sjukt högt och har en oerhörd hög spänningsfaktor.
Med starka karaktärer och träffsäkra miljöskildringar samt med ett språk som är helt rätt så är den här romanen riktigt bra.

I bland kan jag dock störa mig lite mycket på alla Bagis och andra förkortningar men å andra sidan är det ju så det snackas i de miljöerna.

Tack för recex

Boken
Ett gängkrig där många liv kan offras

Ännu en skjutning i en Stockholmsförort. Ännu en ung människa ligger död, offer för en uppgörelse mellan kriminella gäng. Men den här gången är något annorlunda: offret är en ung kvinna, utan kriminell bakgrund.

Poliserna Lina Kruse och Jack Karlberg är först på plats. På brottsplatsen finns tretton år gamla Eddie, yngre bror till en ökänd gängledare. Snart visar det sig att skjutningen bara är början. När våldet eskalerar slits Eddie mellan lojaliteten till sin bror och rädslan att själv bli nästa offer.

Ska Eddie välja gänget eller ska han våga vittna?

Ensamt vittne är den första delen i kriminalserien Linje 17 som utspelar sig i Stockholmsförorten Bagarmossen.

Titel: Ensamt vittne
Författare:  Lisa Bjerre & Susan Casserfelt
Utgiven av: Piratförlaget
Betyg: 4 💜💜💜💜

Ljudbok: Cecilia Nilsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar