lördag 28 augusti 2021

Slöa hästar & Döda lejon - Mick Herron

 

Mina tankar
Jag hade nog för stora förväntningar efter att ha läst det här om böckerna, 

»Storbritanniens nye thrillermästare.«| Sunday Times


»Mick Herron ser ut att bli vår tids store spionförfattare.« | Daily Mail

Men efter att ha läst första delen i den här serien så visste jag inte om jag skulle läsa del två men så damp den ner i brevlådan och då bestämde jag mig att göra det.

Men tyvärr blev del två av samma upplevelse som del 1.
Nej de här är inte min grej.

Sammanfattningsvis så är de rätt långsamma och jag upplever inte att jag får ut något av dem. Ja om man törs säga det så tycker jag rent av att de är långtråkiga. 

Men som jag sagt tidigare så kan dessa säkert upplevas helt fantastiska av de som tycker om den här typen av romaner. 

Böckerna

Slöa hästar

Första boken i Slough House-serien

Jackson Lambs grupp av misfitspioner har blivit bannlysta från de högpresterande MI5-leden i Regent?s Park för diverse förseelser kopplade till droger och fylla, sex och ödesdigra misstag, politik och svek. Nu är de i stället samlade i Slough House, där de vänder papper snarare än utför operationer.

Men ingen av dem har gått med i underrättelsetjänsten för att vara en »slö häst«. Nu har en pojke kidnappats och hålls som gisslan ? och förövarna hotar att ta livet av honom i livesändning på nätet. Hur orderna från »Tjänsten« än ser ut, så tänker inte de slöa hästarna bara sitta stilla och titta på?

Slöa hästar är första boken i Mick Herrons prisbelönta kriminalserie Slough House, som nu också blir TV-serie med Gary Oldman i rollen som Jackson Lamb.

Döda lejon

Andra boken i Slough House-serien

De missanpassade MI5-agenterna i Slough House kallas in för att skydda en besökande rysk oligark som man hoppas kunna rekrytera till den brittiska säkerhetstjänsten. Men samtidigt som två agenter skickas i väg på detta simpla jobb hittas en äldre spion död på en buss utanför Oxford, långt från sitt vanliga revir. Mannen är Dickie Bow, aktiv under kalla kriget.
Chefen för Slough House, den hetlevrade Jackson Lamb, är övertygad om att Dickie Bow blev mördad. Och när agenterna börjar gräva i sin fallna kamrats förflutna upptäcker de en dunkel triangel av hemligheter som tycks leda till en viss Alexander Popov.
Är han ett sovjetiskt spöke? Eller världens just nu farligaste man? Hur många fler ska behöva dö för att de välbevarade hemligheterna ska skyddas?

Titel: Slöa hästar & Döda lejon 
Författare:  - Mick Herron 
Utgiven av: Modernista
Omdöme: 2💜💜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar