tisdag 17 november 2020

Yinyoga : vila, reflektion och återhämtning - Åsa NyvallMina tankar om boken

En riktig pärla för oss yogisar.
"Yinyoga är en fin och mycket läsvärd bok om att må bra med hjälp av yinyoga. Layouten är tilltalande och texterna personliga och välskrivna. Klasserna är tydligt beskrivna med både text och bild." Betyg 4 av 5, BTJ
Jag kan inte annat än instämma i det fina betyg som BTJ gav till boken dock tycker jag de snålade. Jag ger boken en solklar 5:a.

Den är tydlig, den ger mig olika varianter på varje övning. Den ger mig ett stort utbud på olika klasser (15 stycken) så jag kan välja efter humör och mående. Dessutom kan jag själv välja om jag vill yoga 90, 60, 45 eller 30 minuter.

Jag har hunnit få två favorit klasser, dels klassen Stillhet som är perfekt att göra innan sänggående för en skön vila.

Men även klassen Självförtroende som boostar självförtroendet sitter ju aldrig fel.

Det som skiljer sig från andra böcker jag läst om Yin Yoga är att den har ett syfte och den röda tråden genomsyrar varje klass. Alla klasser startar med några minuters meditation så både kropp och själ får landa och att få ner andetaget i magen allt för ett lugnt andetag.
Sedan ställer jag mig själv frågan "Hur mår jag idag och hur har jag det med mitt liv just nu?"
Efter denna korta meditaionsövning är jag sedan redo för min klass jag valt.

Till varje yoga klass finns dessutom 12 stycken frågor att ställa till sig själv, tex i klassen stillhet finns frågor som, 
 " Hur ofta är du i total stillhet varje dag - det vill säga utan någon sorts stimulans eller brus?"

Hela boken genomsyras av Åsas professionella kunnande för Yin Yoga och det märks så tydligt att hon verkligen brinner för det hon gör. 
Jag blir så inspirerad av den här boken och har gjort flera pass. 

Åsa beskriver själv att syftet med boken,
"har varit att sprida yinyogans magi, så att så många som möjligt får uppleva hur välgörande den är, både fysiskt och mentalt' och jag kan intyga att boken verkligen inspirerar alla att utforska yinyogas och dess fantastiska välgörande egenskaper!" Livias yoga, Yogaworld.se

Om boken från Bokus 

Varva ner med lugnande yinyoga.

Välbehövlig återhämtning för kropp och sinne.

I en intensiv värld som ställer allt högre krav på prestation, behöver vi tid till vila, återhämtning och reflektion. Det är först när vi stillar oss som vi kan upptäcka vad vi verkligen behöver och hur vi egentligen mår.


Med rofylld yinyoga ger du din kropp och ditt sinne möjlighet att slappna av och vila. Boken innehåller yogapass i olika längder, från 15 minuter till 1,5 timme. Varje pass är utformat efter ett tema, så att du kan ge dig själv det du behöver för stunden. Vill du jobba med din självkänsla och din kroppsuppfattning, samla kraft eller känna mer glädje i livet? Varva ner med yinyoga och fundera över vad du behöver med reflekterande frågor till varje tema.

Alla kan yoga, men positionerna kan se olika ut beroende på vilka förutsättningar din kropp har. Boken ger förslag på alternativa positioner om du till exempel brottas med värk i knän eller axlar.

Yinyoga hjälper din bindväv att mjukna, lindrar värk och ger din kropp och ditt sinne återhämtning och välbehövlig stillhet.


"Yinyoga - vila, reflektion och återhämtning är en rejäl bok med många sidor, fina foton och stort innehåll. Och denna stora entusiasm för yinyoga och yoga på det hela taget genomsyrar också hela boken och det märks att Åsa verkligen brinner för att inspirera flera att praktisera yinyoga och gärna berättar om yinyogas återhämtande och hälsosamma effekter. Syftet med sin bok skriver Åsa 'har varit att sprida yinyogans magi, så att så många som möjligt får uppleva hur välgörande den är, både fysiskt och mentalt' och jag kan intyga att boken verkligen inspirerar alla att utforska yinyogas och dess fantastiska välgörande egenskaper!" Livias yoga, Yogaworld.se

Tack LB förlag och Åsa för recensions ex
Författare: Åsa Nyvall
Titlel: Yinyoga : vila, reflektion och återhämtning 
Utgiven av: LB förlag

Omdöme: 5 🙏🙏🙏🙏🙏
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar