söndag 29 november 2020

En Ö mitt i historien - Lotta Hoffback - Kaljo


Jag är barnsligt förtjust i folktro och tycker att det övernaturliga är spännande. En Ö mitt i historien bjuder mig på båda delarna. Gamla legender vävs ihop med en nutida familj, och det på ett ett mycket bra sätt.

Jag tycker att Lotta lyckas förmedla magi med fantasi och verklighet dessutom flätas allt  ihop på ett fint sätt.

Dock kan jag känna att det är något som skaver i bland, och jag tror att Lotta vill förmedla så mycket att det ibland blir lite väl mycket information och då känns det lite rörigt. 

Det är relativt korta kapitel vilket är bra och det passar utmärkt för de äldre i målgruppen 6 - 9 år. För 6 åringar måste det bli som högläsningsbok.
Den är spännande och har många fina illustrationer. 


Om boken 
Jätten Vist spanar ut mot Ön där hans lillebror försvann. En Liten Vätte sitter på en sten och tittar mot fastlandet, han saknar sin storebror. Vilda putsar på den blå stenen och gömmer den väl.

Petra, Albin, mamma Stella och pappa Magnus vet inget om detta då de lägger till med ekan vid Näs slott. De anar inte att de hamnar mitt i ett äventyr som har sin början långt, långt tillbaka i tiden. De träffar pratglada Edla, Roland som kör remmalag, en ål som gillar korvmackor och Lystra med den gnistrande manen. Och några riktigt skumma systrar. Ön är full av legender och historier, en del är sant, en del är saga. Man kan aldrig veta säkert.

Vad Ön heter får du veta i denna barnbok som även lämpar sig för högläsning, skriven av Lotta Hoffback- Kaljo och illustrerad av Maria Hugoson Sjögren. Båda med rötter inte långt från stranden där berättelsen utspelar sig.

Tack för recex.

Författare: Lotta Hoffback - Kaljo 
Illustratör: Maria Hugoson Sjögren
Titel: En Ö mitt i historien
Utgiven av: Visto förlag
Betyg: 3🌟🌟🌟+

Ålder: 6 - 9 år
Finns hosVisto förlag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar