söndag 8 november 2020

Morden i London - Mick FinlayJag är ett stort fan av brittiska deckare och om de dessutom bjuder på historiska inslag så borde det bara bli kanon.  

Visserligen är det här en mycket bra historia med spännande karaktärer och den är skriven med stor inlevelse och trovärdiga miljöer för London vid tiden men tyvärr blev den emellanåt alldeles för seg. Den tappade tempot och drivet försvann bitvis helt. De långa ingående beskrivningarna gjorde att jag tappade fokus och blev lite irriterad.
Nja blir mitt betyg, bättre har jag läst.

Om boken
Långt ifrån det bekväma och välbärgade Baker Street rör sig Arrowood, i ett London präglat av våld, där ondskan ständigt lurar bakom hörnet.
Det är 1896 och i London syns den berömde Sherlock Holmes ofta på löpsedlarna. Han löser fortfarande mysterier åt Londons aristokrati. Men bland arbetarbostäderna och de små gatustånden i det fattiga södra London arbetar detektiven William Arrowood med våldsammare, mindre glamorösa och mycket sämre betalda uppdrag.

När paret Barclay anlitar honom för att hitta deras försvunna dotter är Arrowood övertygad om att det inte kommer att dröja länge förrän han och assistenten Barnett lyckats med sitt uppdrag. Men snart inser de att fallet är så mycket mer komplicerat än så. Försvinnandet är bara början på en rad fansansfulla händelser.

Morden i London är en nyskapade, spännande och humoristisk serie om Sherlock Holmes mindre kände konkurrent och ett betydligt mörkare och smutsigare London än vi är vana att läsa om.

Författare: Mick Finlay 
Titlel: Morden i London 
Utgiven av: Harper Collins
Omdöme: 3 👀👀👀
Finns hos
Adlibris & Bokus
Storytel: Gert Lundstedt
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar