torsdag 19 november 2020

Den första frosten - Anna KuruMin tankar 
I den här psykologiska thrillern bjuds jag in till ett pusselarbete. sakta men säkert kommer hintar och jag gillar det.
Jag gillar de korta kapitlen för jag känner att det driver på historien på ett bra sätt. Vilket faktiskt gör att jag måste läsa bara ett kapitel till.

Naturen och miljöbeskrivningarna har en stor betydelse i boken. Naturenbeskrivs på ett vackert sätt. Personbeskrivningarna gör att människorna känns läskiga och oberäkneliga.
Jag hade ingen som helst uppfattning sedan tidigare om boken och jag säger bara att den är ruggig.Boken
Allis kan inte glömma det flämtande ljudet av hur hans lungor töms på luft. Så fort hon blundar på kvällen ser hon hans kropp, inklämd under bilens rostiga underrede på verkstaden i Kiruna. Hon hör det ödesdigra ljudet från domkraften innan allt faller: Det förvridna ansiktet. Blodet som droppar när ambulanspersonalen bär ut honom.

I ett försök att komma undan det plågsamma minnet tar Allis sin tillflykt till en ensligt belägen stuga i de norrländska fjällen, där hon ser fram emot att få vara ensam och återhämta sig. Men det finns en annan stuga i trakten. Där bor Jonas, som försöker läka såren efter sitt spruckna förhållande. Och samtidigt har en man vid namn Raumo lämnat Helsingfors för att fjällvandra i Sverige.

När dessa tre livsöden stegvis vävs ihop och fjällsommaren går mot sitt slut befinner sig Allis i en långt farligare situation än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Författare: Anna Kuru
Titlel: 
Den första frosten
Förlag: Modernista
Betyg: 3 🌟🌟🌟
Finns hos
Bokus & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
bokbloggar.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar