lördag 7 november 2020

Timglas - Stefan Arbratt & Kragnert BartholfPrecis som del 1 Brottsplats 416  (tidigare inlägg) så är Timglas en mycket annorlunda deckare men inte från ett negativt perspektiv. Jag rekommenderar dig att först läsa del 1 för att komma in i storyn för jag tycker att det behövs trots att de ska vara fristående.

Den är riktigt spännande och tempot och handlingen gör att man bara vill läsa mer och mer. En undersköterska och en polis tycker jag är en riktigt trevlig sammansättning av problemlösare.

Kul att det kommer fler böcker om polisen Hagberg och undersköterskan Sara, en trilogi har jag förstått att det ska bli. Bra!
Ser fram med spänning mot nästa del. Ett extra plus är sättet som författarduon lyckas att väva ihop historien på. De gör det på ett mycket bara och oväntat sätt. Ett rappt språk ett högt tempo och en spännande handling. 

Om boken
En sommarkväll 1994 våldtas en kvinna i sitt hem av en okänd gärningsman. I december 2018 kontaktar hon Klas Hagberg på Göteborgspolisens Kalla fall-grupp. Snart tvingas Klas att ställa sig frågan om det rör sig om en serievåldtäktsman. Betyder det i så fall att denne går fri och fortfarande verkar?
Samtidigt försöker undersköterskan Sara Douhan återhämta sig efter de våldsamma händelserna från föregående sommar, när skuggor ur det förflutna gör sig påminda.
Än en gång tvingas Klas och Sara tänja på regler i jakten efter sanningen. En sanning som visar sig vara mer fasansfull än någon av dem kunnat föreställa sig.

Timglas är en kriminalroman om sorg, utsatthet och möjligheten till försoning.
Timglas är den andra delen i en trilogi som inleddes med kritikerrosade Brottsplats 416.


Tack för recex
Författare: Stefan Arbratt och Jonas Kragnert Bartholf
Titel: Timglaset
Förlag: Egna förlaget Ledarliv consulting
Omdöme: 4 ⏳⏳⏳⏳ 
Finns hos
Bokus  & Adlibris
Omnible - hittar bästa priset på boken åt dig
Läs även andra bloggar om boken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar